Vágólapra másolva!
Mezey György, a bajnokcsapat Videoton edzője a Nemzeti Sportnak adott interjújában elismerte, ugyan köszönettel tartozik a klub vezetőinek, de elárulta, nem felhőtlen a viszony közöttük.

"Csak köszönettel tartozom a vezetőknek, hiszen amellett, hogy a keretet megtöltöttem szakmaisággal, ők minden feltételt biztosítottak - ez elengedhetetlen volt a sikerhez vezető úton" - nyilatkozta a bajnok Videoton labdarúgócsapatának edzője a sportnapilap pénteki számában.

"Ugyanakkor a kapcsolatunk az utóbbi fél-egy évben nem úgy alakult, ahogy elképzeltem, és ez fájdalommal tölt el. Őszintén adtam magam az elöljárók törekvéseihez, 2009 nyarán mindent elkövettem, hogy Lothar Matthaus legyen a csapat edzője, majd amikor ez a vonal zátonyra futott, egy telefonhívás után azonnal leültem a kispadra. Más bánásmódot érdemeltem volna, hiszen már februárban, a Vasas elleni meccsünk után tárgyalt a klub Bölöni Lászlóval, pedig meglehetősen nagy fölénnyel vezettük a bajnokságot - mondta Mezey, hozzátéve, tudja, hogy nem kötelező egy edzővel szerződést hosszabbítani, de "ezen a szinten kulturáltabb elintézési módra volna szükség".

A hírek szerint a Videoton több szakemberrel is tárgyalt az esetleges folytatásról, a listán szerepel többek között Bölöni László és Mészöly Géza neve is.

Kovács Ferenc, a klub tiszteletbeli elnöke az [origo]-nak adott interjújában elismerte, őt is felkérték, tárgyaljon néhány szakemberrel. "Beszéltem Pintér Attilával, Burcsa Győzővel, egy német edzővel (minden bizonnyal Christian Ziegéval - a szerk.) és Paulo Sousával is. Mindegyiküket kikérdeztem szakmailag, referáltam róluk. Sousáról jók a benyomásaim, kétszer két órát tárgyaltam vele, elmeséltem neki az itteni viszonyokat."