Vágólapra másolva!
Kialakultak a döntők az európai futballkupákban, a topligákban pedig lassan osztják az érmeket. Heti álomcsapatunkban a nemzetközi kupák hősei mellett két portugál szélső is helyet kapott.

Kapus:

Roberto (spanyol, Real Zaragoza): A kiesés ellen küzdő csapat a Deportivo ellen idegenben szerzett három ponttal nagy lépést tett a bennmaradás felé. A győzelemhez persze az is kellett, hogy Roberto bravúrosan védjen.

Hátvédek:

Yoanes Kaboul (francia, Tottenham Hotspur): A londoniak továbbra is tartják magukat a negyedik helyen a Premier League-ben, hétvégén a Bolton Wandererst verték 1-0-ra. A találkozó legjobbja az angol szakírók szerint a jobbhátvéd Kaboul volt, aki hibátlanul futballozott, egy alkalommal pedig nagy bravúrral mentett a gólvonalon.

Karim Haggui (tunéziai, Hannover '96): Nagyon fontos győzelmet aratott vasárnap a hannoveri együttes, a Borussia Mönchengladbach elleni három pont azt jelenti, hogy a csapat valószínűleg élvonalbeli marad. Az első találatot a középhátvéd Haggui szerezte, aki ezt követően hátul is remekül látta el a feladatát.

Walter Samuel (argentin, Internazionale): Nehéz bárkit is kiemelni a milánóiak közül, hiszen a Barcelona elleni továbbjutás elsősorban a csapat diadala volt, ám Samuel nem csak a BL-mérkőzésen futballozott egészen kiválóan. Az argentin védő a Lazio elleni bajnokin ugyanis nagyon fontos gólt fejelt.

Reto Ziegler (svájci, Sampdoria): A genovaiak egyelőre őrzik a negyedik helyet a Serie A-ban, köszönhetően a Livorno elleni 2-0-s győzelemnek. A három pontot a hajrában a balhátvéd Ziegler pazar szabadrúgásgólja biztosította be, de a svájci védő egyébként is remekül futballozott.

Középpályások:

Nani (portugál, Manchester United): A Vörös Ördögök nem adják fel a bajnoki címért vívott harcot, és ott vannak a Chelsea nyomában. Ennek érdekében a hétvégén a Sunderland ellen kellett nyerniük, meg is tették, mégpedig az egyre jobb formában futballozó Nani góljával.

Frank Lampard (angol, Chelsea): A Kékek viszont szintén nem akarnak botlani, és már csak egyetlen mérkőzés választja őket el az aranyéremtől. A Liverpool elleni meccsen a londoniak a vártnál könnyebben nyertek, amiben Lampard elévülhetetlen érdemeket szerzett, hiszen igazi vezéregyéniségként játszott, és ő szerezte csapata második gólját.

Lampard a Liverpool ellen

Mesut Özil (német, Werder Bremen): A török származású középpályás nevelőegyesülete, a Schalke ellen futballozott, és remek teljesítményével szétfoszlatta a gelsenkircheniek bajnoki álmait. Özil előbb maga volt eredményes egy látványos szóló után, majd pedig gólpasszt adott Hugo Almeidának.

Simon Davies (walesi, Fulham): A londoni együttes történelmet írt azzal, hogy bejutott az Európa Liga döntőjébe, és a Hamburg elleni mérkőzésen Davies szépségdíjas gólt ért el. Ráadásul a hétvégén ő nem kapott pihenőt, és a West Ham United ellen 70 percet játszott - ami elég volt a számára egy gólpasszhoz.

Csatárok:

Ivica Olic (horvát, Bayern München): Louis van Gaal együttese fantasztikus hetet zárt, gyakorlatilag bebiztosította a bajnoki címet, és bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Olic az Olympique Lyon elleni találkozón mesterhármast ért el, és így már csak egy találat a hátránya a sorozat góllövőlistáján Lionel Messi mögött.

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): A madridiak szupersztárja immár hetek óta előretolt csatárként futballozik, a hétvégén az Osasuna ellen valósággal lubickolt ebben a szerepkörben. A portugál klasszis kétszer is eredményes volt, a győztes találatot pedig percekkel a lefújás előtt fejelte.

www.global-soccer.eu