Vágólapra másolva!
Fiatalítaná középpályás sorát a Juventus labdarúgócsapata, amely a hírek szerint elsőszámú célpontjának a Bayern München válogatott középpályását, Bastian Schweinsteigert szemelte ki.

A Juventus FC az olasz élvonal második legmagasabb átlagéletkorú keretével rendelkezik, és a Zebrák együttesének kulcsemberei közül már többen is 30 év fölöttiek. Ez főleg a középpályán jelent problémát, hiszen ebben a csapatrészben Haszan Szalihamidzsics, Cristiano Zanetti, Mauro Germán Camoranesi és Pavel Nedved is túl van a harmadik ikszen, és bár Mohamed Sissoko vagy a saját nevelésű Sebastian Giovinco valamelyest fiatalítja a csapatot, nem meglepő, hogy a Juvénál a középpályás sor fiatalítása a cél.

A torinói klub első számú kiszemeltje pedig nem más, mint a Bayern München válogatott középpályása, Bastian Schweinsteiger.

A 24 esztendős német futballistát a hírek szerint a Juve már a nyáron is megkörnyékezte, de akkor semmi sem lett a transzferből - ám a torinóiak nem feledkeztek meg Schweiniről. Már csak azért sem, mert a focista szerződése az idény végén lejár a bajoroknál, és egyelőre a kontraktus meghosszabbításáról szóló tárgyalások nem vezettek eredményre. A pletykát tovább erősíti, hogy Schweinsteiger elmondása szerint olaszul tanul - persze csak azért, mert tetszik neki a nyelv...

A focistával egyébként a nyáron az AC Milant is kapcsolatba hozták, vagyis nem a Juventus az egyetlen érdeklődő iránta, és természetesen azt sem lehet kizárni, hogy végül mégis csak szerződést hosszabbít a Bayernnél, az azonban tény, hogy amennyiben januárig nem ír alá Münchenben, akkor a jövő év kezdetétől szabadon tárgyalhat más klubokkal is.

További átigazolási hírek/pletykák:

Az Olympique Lyon támadóját, Karim Benzemát a Manchester United és a Manchester City is kiszemelte.

A Cardiff City walesi középpályását, Joe Ledleyt a Tottenham Hotspur vinné.

Az Everton FC januárban a Fulham FC középpályását, Jimmy Bullardot vinné.

A Lazio macedón csatárát, Goran Pandevet a Chelsea FC figyeli.

www.infosport-focivilag.hu