Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Komoly büntetésre számíthat az angol labdarúgó Premiershipben szereplő Birmingham City, mivel szurkolói a hétfői hazai bajnoki mérkőzésen úgy ünnepelték a városi rivális Aston Villának "lőtt" hatalmas potyagólt, hogy többször is a játéktérre rohantak.

"Ahogy megkapjuk az ellenőri jelentést, vizsgálatot kezdeményezünk az ügyben" - olvasható az angol szövetség honlapján.

A rangadón - amelyet a Birmingham 3-0-ra megnyert - az évtized egyik legnagyobb potyagólját kapta a vendégek kapusa, Peter Enckelman. Az Aston Villa egyik védője haza akarta dobni a labdát, de az elcsúszott a hálóőr lába alatt, és a bal sarokba gurult. Ekkor több örömittas fanatikus futott a pályára, ráadásul az egyikük gúnyosan megveregette - de nem bántotta! - a lelkileg összetört kapuvédő arcát, és obszcén dolgokat mutatott neki.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20020914apremiership.htmlEredmények, menetrend/sport/focivilag/20020815premiership.html

Az óriási hibából született találatot még mindig vitatják a vesztes együttes játékosai, ugyanis azt állítják, hogy Enckelman nem ért bele a partdobásba, márpedig akkor a szabályok szerint a gól érvénytelen. Az újonc csapat drukkerei azért ünnepeltek ilyen önfeledten, mert 18 év után először játszottak újra a helyi ellenlábasukkal első osztályú találkozót.

Mindent egy helyen az Eb-ről