Vágólapra másolva!

- Mennyiben nyomasztó csapata számára, hogy a Manchester vendégszereplése ekkora hisztériát váltott ki idehaza? Elképzelhető, hogy ez minden eddiginél nagyobb elszántságot vált ki a játékosaiból?
- Én az utóbbira szavazok. Ugyanis számunkra is öröm, hogy ilyen világhírű együttes ellen léphetünk pályára, ám aki azt hiszi, félünk az angoloktól, téved. Nem adjuk olcsón a bőrünket, ezt megígérhetem.

- Téma még csapat körében jegyelosztás körüli ügyetlenség?
- Bár most mát tényleg minden erőnkkel a meccsre koncentrálunk, azért az elmúlt napokban sokat foglalkoztunk a jegymizériával. Mindnyájunkat megviselt, hogy olyan szurkolóink maradtak belépő nélkül, akik az egész idényben hűséggel kitartottak a csapat mellett, szinte mindenhová elkísérték a fiúkat. Érthetetlen, hogy a rendszerváltozás után 12 évvel nincs az országnak egy legalább 50 ezres stadionja. Remélem, így is remek hangulat lesz a legendás arénában. Természetesen a Manchester United a favorit, ám mindenkit biztosíthatok arról, ha ki is kapunk, nem adjuk olcsón a bőrünket.

- Feltételezem, ezúttal óvatosabb taktikával lépnek gyepre?
- Ezt kár lenne tagadni, hiszen azért mégis egy rutinos, és képzettebb együttes az ellenfelünk. Ettől függetlenül nem adjuk fel a kezdeményezést, amikor nálunk van a labda, mindenkinek kötelessége a támadásokat segíteni, no meg bátran futballozni. A védekezésben persze más a helyzet, itt, amikor az angolok lendülnek akcióba, olykor öt védőt is felvonultatunk, méghozzá úgy, hogy Babati is a védővonalba húzódik.

Üres helyek lesznek a ZTE-MU meccsen/sport/focivilag/bl/20020814ures.htmlFocitörpe küzd az angol óriással/sport/focivilag/bl/20020814focitorpe.html

- Beckham és Giggs is külön őrzőt kap?
- Természetesen, ám nem szoros emberfogással, hiszen a területvédekezésünket miattuk sem adjuk fel.

- Szerda délelőtt tart átmozgató tréninget?
- Igen, mégpedig egykori szűkebb pátriámban, a Pénzügyőr pályán, ahol közel húsz évet futballoztam, és itt kezdtem az edzői pályát is. Egyébként hiszek abban, hogy a mérkőzés napján tartott délelőtti mozgás jótékony hatással van a játékosok lelki állapotára és a frissességet is biztosítja az esti fellépésre.

Ezek után Bozsik Péter elmondta, hogy Molnár Balázs, és Nagy Lajos továbbra is sérült, Kocsárdi zágrábi kiállítása miatt hiányzik, míg a néhány napja tréningező Kral csak a kispadon foglal helyet. Ezek után a tréner sorolta is a kezdőcsapatot, ami így fest: Ilic - Csóka, Urbán, Budisa, Szamosi - Babati, Ljubojevic, Vincze O., Egressy - Faragó, Kenesei.

A mérkőzést az RTL KLub közvetíti (20.45), játékvezető a német Stark.

Bánki József