Vágólapra másolva!
Scott Booth, a holland Twente skót csatára az egyik bajnoki mérkőzésen elaludt a kispadon - a támadó tagadja a feltételezést. Egy riportban azt írták róla, hogy a szundikálás miatt holland klubjában neheztelnek rá. A harmincéves játékos nemcsak emiatt esett ki a vezetők kegyeiből, hanem azért is, mert haza szeretne térni Skóciába.

Berti Vogts, a skót válogatott szövetségi kapitánya indoklása szerint azért hagyta ki keretéből a játékost, mert kevés élvonalbeli meccsen szerepelt, így nincs játékban. A futballista ennek ellenére állítja: a szundikálásáról írt történet egy durva tréfa. A Scottish Daily Mirrornak a következőket mondta: "Egy újságíró azt írta, olyan unalmas volt a játék, hogy Scott Bootht fel kellett ébreszteni a kispadon, hogy becserélhessék. Természetesen senki sem veszi komolyan, hogy így történt, mégis felfújták a dolgot."

Booth ragaszkodik ahhoz, hogy elhagyja Hollandiát, egykori aberdeeni menedzserét, Alex Smitht követné a Dundee United együtteséhez: "A legjobb edző, akinek valaha a keze alatt játszottam. Örömömre szolgálna, ha újra nála játszhatnék."

Thury Gábor

Korábban:

Hat újonc a skót válogatottban