Vágólapra másolva!
Nem bírt az utolsó előtti helyen álló Derby Countyval a listavezető, címvédő Manchester United az angol labdarúgó Premier League 28. fordulójában, s csökkent az előnye. A klub egyébként azon fáradozik, hogy Ferguson mester és Roy Keane után David Beckhammel is szerződést hosszabbítson. A Leeds Liverpoolban remizett az Evertonnal, nem tud felzárkózni.

A ManUnited elleni döntetlennel a Derby sem nyert, amúgy a hazaiak vezettek, majd a listavezető fordítását követően Christie második góljával végül ők mentettek pontot - maradtak utolsó előttiek. Az Everton viszont két, a Leeds egy helyet javított a remivel, Vidukáék ezzel együtt alaposan lemaradtak a bajnoki címért vetélkedő MU, Arsenal, Liverpool, Newcastle négyestől.

Beckham célkeresztben

Most, hogy Alex Ferguson 2005-ig, Roy Keane 2006-ig marad a Manchester United edzője illetve játékosa, már csak egy cél lebeg a klub vezetőinek szeme előtt, hogy David Beckhamet megtartsák. A News of the World angol lap információi szerint a középpályás még a jelenlegi szezon vége előtt meghosszabbítja nyár végén lejáró kontraktusát.

Az érintett kijelentette, maga is nyugodtabb lenne, ha még a világbajnokság kezdete előtt eldőlne a sorsa. Azt is hangsúlyozta, a tárgyalások nem zavarták meg a fejét. Nyílt titok, hogy a pénzen megy a huzavona, mert az valószínűtlen, hogy Beckham belemegy abba, hogy kevesebbet keressen, mint a szerződését szombaton meghosszíbbító Keane. Noha Beckham túlzónak tartja a futballisták fizetését, elismeri, hogy ha a piac törvényei ezt diktálják, eszerint kell cselekedni. Magyarán, ha a szóbeszéd szerint Keane 100 ezer fontot keres hetente, akkor a válogatott csapatkapitánya sem adhatja alább...

Sokak szerint Beckham örül Ferguson maradásának: "Az az igazság, hogy Sir Alex pótolhatatlan lett volna. Arról nem is beszélve, hogy szinte a családunkhoz tartozik." Peter Kenyon, a klub igazgatója kijelentette: "Most a legnagyobb célunk, hogy Beckhammel dűlőre jussunk." Ám nem átallott visszautalni a hét eseményeire, nevezetesen arra, hogy az igazgató szavaival élve "a csapat két fő sarokköve marad a klubnál".

Premier League, 28. forduló:
Derby - Manchester United 2-2 (1-1)
Derby, 33 041 néző
gól: Christie (9., 77.), illetve Scholes (41.), Verón (60.)

Everton - Leeds 0-0
Liverpool, 33 226 néző
kiállítva: Matteo (39., Leeds)

A 29. forduló programja:
Március 5., kedd:
Arsenal - Derby, 20.45
Blackburn - Aston Villa, 21 óra
Sunderland - Bolton, 21 óra
Március 6., szerda:
Chelsea - Fulham, 20.45
Leeds - Ipswich, 20.45
Liverpool - Newcastle, 21 óra
Manchester United - Tottenham, 21 óra
Southampton - Middlesbrough, 20.45
West Ham - Everton, 20.45
Március 9., szombat:
Leicester - Charlton, 16 óra