Vágólapra másolva!
A kialakult helyzetben a Stadion Invest Rt. az eredeti tervek szerint, de gyorsított ütemben folytatja az Üllői úti stadion teljes felújításának előkészítését - tudatta az MTI. Csonka Gábor azt mondja, a Fotex több hónapos fölösleges késedelmet okozott. Szeiler József, az FTC Labdarúgó és Sport Kft. ügyvezető igazgatója megdöbbenve reagált az állami stadionrekonstrukciós program végrehajtásáért felelős rt. vezérigazgatójának nyilatkozatára.

Az FTC sportlétesítményének korszerűsítésével kapcsolatban a Magyar Távirati Irodához eljuttatott állásfoglalásában megerősítette korábban is hangoztatott szándékát az állami stadionrekonstrukciós program végrehajtásáért felelős rt. vezérigazgatója. Csonka Gábor hangsúlyozta, hogy az általa vezetett cég érdeklődéssel fogadta a Ferencváros Labdarúgó és Sport Kft. többségi tulajdonosának írásban és szóban megfogalmazott javaslatát a stadion felújításában való anyagi részvételére, majd így fogalmazott:

"A Stadion Invest Rt. szakemberei a kezdeményezés miatt az Üllői úti stadion felújítására vonatkozó eredeti programot és menetrendet félretéve megtettek minden szükséges előkészítő lépést azért, hogy a labdarúgó kft. többségi tulajdonosa saját pénzügyi forrásaival bekapcsolódhasson a rekonstrukcióba. A finanszírozásban való részvételre vonatkozó javaslatát a Fotex Rt. vezetője néhány napja szóban visszavonta. Így az Üllői úti stadion felújításában több hónapos fölösleges késedelmet okozott."

Csonka reflektált arra is, amit a Fotex Rt. vezetője válaszolt az ő csütörtöki, MTI-nek adott nyilatkozatára: "A Fotex Rt. elnök-vezérigazgatójának mint a labdarúgó kft. többségi tulajdonosának csütörtöki közleményéből az derül ki, hogy az Üllői úti stadion felújításának finanszírozásában való részvételre vonatkozó kezdeményezés a rekonstrukcióra szánt 1,2 milliárd forint állami pénz Fotex Rt. számára történő megszerzését célozta. A Stadion Invest Rt. megnyugvással veszi tudomásul, hogy alapos eljárásával megakadályozta az Üllői úti stadion felújítására fordítható állami pénzek Fotex Rt. számára történő 'rendelkezésre bocsátását'."

Szeiler József, az FTC Labdarúgó és Sport Kft. ügyvezető igazgatója megdöbbenéssel fogadta a Stadion Invest Rt. vezetése részérol tett sajtóbeli megnyilatkozásokat:

"Számunkra érthetetlen módon a Stadion Invest Rt. vezetése építkezés, illetve építtetés helyett nyilatkozatok megfogalmazásával és sajtókampány szervezésével foglalkozik. A sajtóban közzétett nyilatkozatok szándéka meglehetősen egyértelműnek tűnik, hiszen látható, hogy a stadion felújításának csúszása miatt bűnbakot kívánnak keresni a rekonstrukció irányítói. A Ferencváros Labdarúgó és Sport Kft. az elmúlt hónapokban rengeteg alkalommal hívta fel az illetékesek figyelmét a munkálatok megkezdésének fontosságára, illetve próbáltunk magyarázatot találni a késlekedésre. Ma már mindenki előtt egyértelmű kell legyen, hogy mi a késés oka.

A rekonstrukciós program keretében előre lefektetett elveket egyoldalúan felrúgták az illetékesek, és az Üllői út helyett a Megyeri úton építettek inkább stadiont. A program beindításakor 1,6 milliárd forintot irányzott elő az állam a Ferencváros A kategóriás stadionjának felújítására, ráadásul úgy, hogy a munkálatokat a 2001-es évben kellett volna megkezdeni és befejezni. Ugyanakkor a Megyeri úti stadion eredetileg csak a B kategóriában került besorolásra, és mindössze 500 millió forintot szánt rá az állam. Ehhez képest az Üllői úti stadion felújítására a mai napig egyetlen forintot sem költöttek el az illetékesek, még tervek sem készültek, a Megyeri úton viszont már befejezték a beruházást.

Információink szerint az eredetileg előirányzott összeg sokszorosát költötték el a Megyeri úti stadion átépítésekor, az ottani beruházás összértéke egyes értesülések szerint elérte a 3,3 milliárd forintot is. Ezen túlmenően pedig további jelentős beruházások is várhatóak állami részvétellel. Mindezek ismeretében nem meglepő, hogy a Stadion Invest Rt. vezetői most minden eszközzel megpróbálnak magyarázatot találni egyoldalú és ellenőrizhetetlen beruházási stratégiájukra. Ezek után kénytelenek vagyunk azt a sajnálatos tényt feltételezni, hogy az Üllői úti stadionra szánt pénzt is a Megyeri úti stadion felújítására használták fel.

Miután az illetékesek eddig nem építettek stadiont az Üllői úton, most megpróbálják félre is vezetni az ország legnépesebb szurkolótáborát. Mindezt megengedhetetlennek tartjuk, és ez ellen határozottan tiltakozunk. Egyúttal arra kérjük az illetékeseket, hogy mostantól kezdve minden energiájukat arra fordítsák, amire megbízást kaptak, azaz a stadionrekonstrukciós program mielőbbi és maradéktalan végrehajtására.

Kérjük a Stadion Invest Rt. vezetőit, hogy mutassák be az Üllői úti stadion felújítására készített terveiket, és mielőbb lássanak hozzá a rekonstrukció lebonyolításához, hogy az ország legnépszerubb klubja és legnépesebb szurkolótábora végre valóban európai szintű stadiont tudhasson magáénak. Bízunk abban, hogy mostantól a szavak helyett a tetteké lesz a főszerep, és legközelebb csak az új Üllői úti stadion ünnepélyes átadásakor kényszerülnek arra az illetékesek, hogy szavakkal támogassák meg jól végzett munkájuk eredményét."

Korábban:

A Fotex nem vesz részt a stadionrekonstrukciós programban

Fórum:

Hajrá Fradi!