Modric megszólalt a válogatottbeli jövőjéről a vb-bronzérem megszerzése után

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Bronzmérkőzés, Horvátország-Marokkó, Horvátország, Marokkó, 2022.12.17.
DOHA, QATAR - DECEMBER 17: Luka Modric of Croatia celebrates with their FIFA World Cup Qatar 2022 third placed medal after the team's victory during the FIFA World Cup Qatar 2022 3rd Place match between Croatia and Morocco at Khalifa International Stadium on December 17, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az aranylabdás középpályás, Luka Modric csapatkapitányként két világbajnokságon is dobogóra vezette a horvátokat, a katari bronzérem megszerzését követően pedig beszélt arról, lemondja-e a válogatottságot.
Vágólapra másolva!

A Real Madrid játékosa a 162-edik válogatottbeli mérkőzését játszotta a Marokkó ellen megnyert bronzmérkőzésen, és ugyan a katari tornán nem lőtt gólt, nagyban hozzájárult a csapata újabb vb-dobogójához. A 37 éves játékos minden bizonnyal az utolsó mérkőzését játszotta világbajnokságon, ám a horvát válogatottban bizonytalan volt, hogy láthatjuk-e még őt – erre is válaszolt a találkozó után.

Luka Modricnak nem a vb-bronzmeccs volt az utolsó találkozója címeres mezben Forrás: Getty Images/Catherine Ivill

„Aranyért jöttünk és közel is voltunk hozzá, de büszkék lehetünk a játékunkra és így is győztesként térhetünk haza ünnepelni.

Az elmúlt években a fiatal játékosok minőséget és energiát hoztak, a futballunk jövője tehát fényes. A nemzeti csapattal elért sikerek különlegesek a számomra és különösen boldoggá tesznek, ezért

mondta Luka Modric.

A Nemzetek Ligája A divíziójában ugyanis Horvátország – Dániát, Franciaországot és Ausztriát megelőzve – megnyerte a csoportját, így bejutott a hollandiai négyes döntőbe, amit a házigazda és a horvát válogatott mellett Spanyolország és Olaszország részvételével rendeznek meg 2023 júniusában.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!