Németország

Germany - Italy Sports soccer Nations League A Horizontal
14 June 2022, North Rhine-Westphalia, Mönchengladbach: Soccer: Nations League A, Germany - Italy, Group stage, Group 3, Matchday 4, Stadion im Borussia-Park. Germany's team before the match. Back from left: Goalkeeper Manuel Neuer, Lukas Klostermann, Antonio Rüdiger, Niklas Süle. Front from left: Leroy Sane, David Raum, Timo Werner, Joshua Kimmich, Jonas Hofmann, Thomas Müller and ·lkay Gündogan. Photo: Federico Gambarini/dpa (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A november 20-án kezdődő katari labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt bemutatjuk a résztvevő csapatokat. Következzen Németország.
Vágólapra másolva!

A német fociválogatott átalakulóban van, de mint tudjuk, sosem szabad leírni vagy esélytelennek tartani. Hansi Flick csapata a Nemzetek Ligájában 2022-ben csak egy meccset nyert a hat közül, de ne feledjük, Flickkel remekül kezdett a válogatott. A tavalyi Európa-bajnokságon még Joachim Löw vezette a csapatot, vele a magyarok ellen éppen csak sikerült továbbjutni a csoportból, majd Anglia ellen ki is estek a németek. Jött Flick, aki nyolc hibátlan meccsel indított, és azóta is csak egyszer kapott ki vele a csapat, éppen a magyaroktól a Nemzetek Ligájában. A négyszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok válogatott nem a legnagyobb esélyes 2022-ben, de jó csatárteljesítménnyel messzire juthat a Flick-csapat.

Kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Marc André ter Stegen (Barcelona – Spanyolország), Kevin Trapp (Eintrahct Frankfurt)
Védők: Antonio Rüdiger (Real Madrid), Matthias Ginter (SC Freiburg), Niklas Süle (Borussia Dortmund), Thilo Kehrer (West Ham United), Lukas Klostermann (RB Leipzig), David Raum (RB Leipzig), Cristian Günter (SC Freiburg), Nico Sclotterbeck (Borussia Dortmund), Armel Bella-Kotchap (Southampton – Anglia)
Középpályások: Joshua Kimmich (Bayern München), Mario Götze (Eintracht Frankfurt), Ilkay Gündogan (Manchester City – Anglia), Leon Goretzka (Bayern München), Julian Brandt (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Chelsea – Anglia), Jamal Musiala (Bayern München), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach)
Támadók: Thomas Müller (Bayern München), Leroy Sané (Bayern München), Serge Gnabry (Bayern München), Karim Adeyemi (Borussia Dortmund), Niclas Füllkrug (Werder Bremen), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund)

Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick

Hansi Flick, a német válogatott szöveségi kapitánya Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

Út a döntőig:

A német válogatott az európai selejtezők J csoportjában szerepelt, és csoportelsőként jutott ki a tornára Észak-Macedóniát megelőzve.

2021
03.25.: Németország-Izland 3-0
03.28.: Románia-Németország 0-1
03.31.: Németország-Észak-Macedónia 1-2
09.02.: Liechtenstein-Németország 0-2
09.05.: Németország-Örményország 6-0
09.08.: Izland-Németország 0-4
10.08.: Németország-Románia 2-1
10.11.: Észak-Macedónia-Németország 0-4
11.11.: Németország-Liechtenstein 9-0
11.14.: Örményország-Németország 1-4

Összesen: 10 mérkőzés, 9 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség, 27 pont, 36-4-es gókülönbség

Himnusz:

A német csapat legnagyobb sztárja: Manuel Neuer

Ritka, hogy egy kapus a csapat legnagyobb sztárja, de a német csapat esetében jelenleg ez a helyzet. A világbajnok és kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Neuer olyan tartást ad ennek a német csapatnak, amilyenre talán senki más nem lenne képes. A már 36 éves, rutinos kapus a Bayern München mellett a válogatottban is az utolsó védővonal – ha kell, a félpályáig kirohanva tisztáz, és sok támadás is tőle indul. Neuer a világbajnokságon akár a 120 válogatottságot is elérheti, és csak olyan legendák vannak már most is előtte a sorban, mint Lothar Matthäus, Miroslav Klose, Lukas Podolski, Bastian Schweinsteiger vagy éppen jelenlegi csapattársa, Thomas Müller.

Manuel Neuer helye megkérdőjelezhetetlen a német válogatottban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SVEN SIMON/Anke Waelischmiller/Sven Simon

Németország mérkőzései a világbajnokság E csoportjában:

2022. november 23. Németország-Japán 14.00, Doha
2022. november 27. Spanyolország-Németország 20.00, Al Khor
2022. december 1. Costa Rica-Németország 20.00, A Khor