Vágólapra másolva!
Tizenhat csapat vágott bele a 2023-as League of Legends-világbajnokság svájci szakaszába, nyolcan már a reptéren várhatják a hazainduló gépük indulását.

A várakozásoknak megfelelően óriásit kellett harcolniuk az LCS és LEC képviselőinek, hogy egyáltalán belátható távolságra kerüljön számukra a rájátszás. A Cloud9, a Team Liquid, a Team BDS és a MAD Lions viszonylag hamar bedobta a törölközőt, a Fnatic, az NRG és a G2 Esports azonban eljutott addig a pontig, hogy Bo3-as szériában döntsön arról, igenis helye van a top 8-ban. Az NRG rögtön az első próbálkozására megugorta ezt az akadályt, az EMEA-régió legerősebb együttese azonban 2-0 után háromszor is alulmaradt ezekben a sorozatokban. A Fnatic előtt mindössze egyetlen esély adódott a szakaszt lezáró meccsnapon, Capsékhez hasonlóan azonban ők sem tudtak élni ezzel.

A különleges, a világbajnokságok történetében először kialakított svájci rendszerű szakasz legnagyobb vesztese a G2 mellett a Dplus KIA. A 2020-as világbajnok hiába menetelt hatalmasat az alsóbb ágon, végül a KT Rolster ellen elfogyott a lendület, így ShowMaker, Canyon és Deft is lemarad a kieséses szakaszról. A JD Gaming, a Gen.G veretlenül van ott a legjobbak között, a T1, az LNG és az NRG mindössze egyetlen vereséggel a háta mögött mondhathatja ezt el magáról. A legnehezebb ösvényt taposva a KT, a Weibo Gaming és a Bilibili Gaming kvalifikálta magát a következő körbe, ebből a trióból a BLG és a KT meg is kapta a papíron két legnehezebb ellenfelet az idei vébéről. November 2-án már Bo5-ös összecsapások várnak a talpon maradt ötösökre. Nincs többé vigaszág, nincs többé hibázási lehetőség. A vereség a kiesést jelenti!