Vágólapra másolva!
Október 10-én rajtol el hivatalosan a 2023-as Worlds, de már október 9-én érdemes a képernyőre szegezni a tekintetet, ugyanis ezen a napon kel majd el az utolsó kiadó hely az év legnagyobb esportversenyére.

A Riot Games mindent megtett azért, hogy az idei LoL-vb tényleg egy olyan esemény legyen, ami kérdés nélkül foglalhatja el az esport iparágának trónját. A szervezők alaposan átalakították a formátumot, amelynek köszönhetően vagy az LCS, vagy az LEC csak három helyet kap a tornán. Ez a kérdés, amelyről még nem döntöttek a résztvevők, de jövő hét hétfőn pont kerül az ügy végére.

A Golden Guardians és a Team BDS magyar idő szerint reggel 6:00-kor elkezdi a három győzelemig tartó szériát,

amelynek nyertesét bár szinte lehetetlennek tűnik megtippelni, mégis vannak arra utaló jelek, hogy az egyik ötös erősebb, mint a másik.

Összességében teljesen más rendszerben zajlottak a küzdelmek az észak-amerikai topligában és a főleg európai érdekeltségű régióban. A GG kifejezetten erős tavaszt produkált, ennek köszönhetően kijutottak a Mid-Season Invitational 2023 nemzetközi versenyre, ahol tisztesen helytálltak a jóval erősebb ellenfelekkel szemben is.

A Team BDS ezzel szemben óriási küzdelmek árán váltotta meg jegyét a Season Finalsbe, ahol a lendület csak addig tartott ki,

hogy a negyedik helyett épp csak megcsípjék. Nemzetközi tapasztalata a játékosok közül Adamnek van egyedül, aki még 2021-ben vehetett részt a Worldsön.

Egy hely kiadó a LoL-vb-n, ez a két csapat van még érte versenyben Forrás: Origo

A tapasztalat és az egyébként stabilabb eredmények a Golden Guardians mellett szólnak, akik az MSI után ismét ott lehetnek egy nagy világversenyen.

Mivel egyetlen Bo5 dönt a továbbjutásról, ezért nagyon nagy lesz a teher a szöuli színpadon harcoló játékosokon, de pont a GG mellett egy érv, hogy tavasszal sikerült nekik egyszer már meglepni mindenkit, amikor sima 2-0-zták először a GAM, majd az R7 ötösét. Ez a két korábbi ellenfél már ott van a LoL-vb-n, melléjük érkezne meg a Play-Inbe a huhi vezette észak-amerikai különítmény.