Vágólapra másolva!
Az új-zélandi sznúkerlegenda, Dene O'Kane 61 éves korában meghalt. A játékos az otthonában veszítette életét, miután elesett és életveszélyes sérüléseket szenvedett. A tragikus baleset a sportoló lakhelyén, Waiheke szigetén történt.

Az új-zélandi snookerlegenda, Dene O'Kane 61 éves korában meghalt egy tragikus otthoni balesetben - számolt be Daily Mail.

Dene O'Kane
61 évesen meghalt Dene O'Kane 
Fotó: Twitter/X

A lap szerint O'Kane rendkívül népszerűvé tette a sznúkert az új-zélandiak körében a világbajnokságokon elért hihetetlen eredményeivel. Előbb 1987-ben, majd 1992-ben is a negyeddöntőig jutott első új-zélandi játékosként.

A New Zealand Herald szerint a legendás sznúkeres a hét elején esett el az otthonában, majd az orvosi segítség ellenére a kóházban az életét vesztette pár nappal később.

O'Kane 1991/92-ben pályafutása legjobbjakánt a 18. helyen állt a világranglistán és 1996-ig a legjobb 32 között os maradt. 2007-ben vonult vissza a sportágtól.

A 61 éves férfi később ingatlanügynök lett, de ez követően is folytatta a sznúkert, és a világ minden táján részt vett különböző bemutató versenyeken.

"Szomorúan hallottuk, hogy elhunyt Dene O'Kane, Új-Zéland valaha élt legnagyobb játékosa és kétszeres vb-negyeddöntőse. Elegáns, komoly és megfontolt ember volt" – írták a legendás sportolóról.

„Emlékszem, beszéltem Dennis Taylorral, és arról beszélt, mennyire csodálta Dene-t. 

Mindig is remek társaság volt, igazi karakter.”

 – mondta a szövetség titkára, Bernie Endres a Heraldnak O'Kane halála után.

Két évvel ezelőtt a pályafutására gondolva O'Kane azt mondta: „Mindig lehetett volna jobb, ezt vallom. De amikor ott vagy a csúcson, csak azt kell kapod, amit megragadsz, amit tudsz. Nekem volt néhány nagyon-nagyon jó évem a profik között."

Pályafutása során O'Kane tíz új-zélandi bajnoki címet, két ausztrál nyílt bajnokságot, két óceániai bajnokságot, valamint három Masters világbajnokságot nyert 2004-ben, 2005-ben és 2008-ban.