28 évesen meghalt a korábbi magyar válogatott birkózó

Kardos Róbert
Lithuania's Jurcys Sarunas (blue) fights against Hungary's Robert Kardos (red) during the men's free style 55 kg category qualification round of the FILA World Wrestling Championships in Budapest, Hungary on September 16, 2013. AFP PHOTO / FERENC ISZA (Photo by FERENC ISZA / AFP)
Vágólapra másolva!
Huszonnyolcadik életévében meghalt a korábbi magyar válogatott birkózó, Kardos Róbert – adta hírül hírről a Magyar Birkózók Szövetsége honlapja.

A szövetség beszámolója szerint a fiatal sportoló autóbalesetben halt meg. A hírek szerint Kardos kedd reggel eddig ismeretlen körülmények között

lesodródott autójával az úttestről és egy fának ütközött Sándorfalvánál.

A sportoló olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy helyszínen meghalt.

A Csepel, a Dunaújváros és a Szeged egykori birkózója

2013-ban felnőtt országos bajnoki címet szerzett a szabadfogású 55 kilogrammosok között,

ugyanebben az évben a junior világ- és Európa-bajnokságon, valamint a budapesti felnőtt-világbajnokságon is magára ölthette a címeres mezt.

Legjobb nemzetközi eredményét 2017-ben, a szombathelyi U23-as kontinensbajnokságon érte el, ahol nyolcadik helyezett lett a szabadfogású 61 kilogrammosoknál. Aktív birkózópályafutását követően is a küzdősport szerelmese maradt, ketrecharcosként tevékenykedett. A Sárközi MMA-Team versenyzőjeként 4 győzelem és egy vereség volt a profi mérlege. A fiatal sportoló augusztusban töltötte volna be 28. életévét.