Megalázó módon bánnak a golf szentélyében a sportág egyik legnagyobb legendájával

PNC Championship - Final Round GettyImageRank2 Vertical GOLF SPORT
ORLANDO, FLORIDA - DECEMBER 18: Gary Player of South Africa poses with his caddie Dave Maclean on the first hole during the final round of the 2022 PNC Championship at The Ritz-Carlton Golf Club on December 18, 2022 in Orlando, Florida. (Photo by David Cannon/Getty Images) (Photo by DAVID CANNON / David Cannon Collection / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétvégén a Georgia állambeli Augustában rendezik az év első golf major tornáját a Masterst. Az torna egyik kísérő programja a korábbi legendák viadala lesz, amire meghívták Gary Playert is, akit sikerült vérig sérteniük a klub tulajdonosainak.

A 87 éves legenda pályafutása során háromszor nyerte meg a Masterst az augustai pályán, és van további hat győzelme a másik három nagy tornáról is, a sportági Hírességek Csarnokába már aktív éveiben beiktatták, azaz joggal gondolhatná, hogy bármelyik pályán, de különösen a georgai szentélyben szívesen látják. Nos, ez nincs teljesen így, ugyanis a hétvégi show-ra, ahol Jack Nicklaus és Tom Watson mellett ütöget majd, szeretett volna egy kicsit készülni, csakhogy nem volt foglalása, így nem engedték be a pályára.

"Mindazok után, amit elértem ezen a versenyen, amelyiknek tulajdonképpen a nagykövete voltam, most nem mehetek be, hogy gyakoroljak egy kicsit a három unkommal. Egy klubtagnak kell könyörögnöm, hogy játsszon velünk. Ez rettentően, rettentően szomorú" - panaszkodott a legendás játékos.

"Megtettem itt a magamét, háromszor nyertem, tizenötször végeztem a top tízben, és így is meg kell szenvednem, hogy játszhassak egy kört. Mintha nem a játékosokért lenne a pálya, akik nélkül ez is csak egy lenne a többi georgiai pálya közül. Ez egyszerűen nagyon elkeserítő, hogy Augustában nem látnak szívesen, holott nem kis szerepem volt abban, hogy azzá vált a verseny, amivé" - kesergett Gary Player.

Mindent egy helyen az Eb-ről