Szilágyi Liliána nem tett vallomást, így nem nyomoz a rendőrség az apja ellen

Úszás Vizes VB, FINA2017 , 4x100 méter vegyesváltó, Balog Gábor, Gyurta Dániel, Szilágyi Liliána, Jakabos Zsuzsanna
Szilágyi Liliána megrendítő vallomást tett édesapjáról
Vágólapra másolva!
A rendőrség már nem nyomoz a bántalmazott és szexuálisan zaklatott Szilágyi Liliána ügyében.

A kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliána tavaly decemberben állt a nyilvánosság elé, amikor közösségi oldalán egy hosszú bejegyzésben írta le, hogy a jelenleg ügyvédként dolgozó édesapja, korábbi edzője, Szilágyi Zoltán testileg és lelkileg is bántalmazta, valamint szexuálisan is zaklatta.

Ezt követően Szilágyi Zoltán reagált lánya vádjaira, jelezte, hogy büntetőeljárást indít a kijelentései miatt, és arra kérte a lányát, hogy a jövőben ne használja a Szilágyi családnevet.

Az ügyben a Magyar Úszó Szövetség is vizsgálatot indított. A külön erre az ügyre felállított vizsgálóbizottság megállapítása szerint megfelelnek a valóságnak Szilágyi Liliána azon nyilatkozatai, amelyekben az édesapjától, Szilágyi Zoltántól elszenvedett őt ért súlyos bántalmazásokról beszélt a múlt év végén. Ennek alapján Szilágyi Zoltánt további intézkedésig "nemkívánatos személynek" nyilvánította a rendezvényein.

Szilágyi Liliána megrendítő vallomást tett édesapjáról Fotó: Mudra László - Origo

Hogy indult-e az ügyben büntetőeljárás, vagy tett-e bárki feljelentést, az RTL érdeklődött a rendőrségnél. A BRFK válasza alapján kiderült, hogy indult vizsgálat, de már le is zárták azt.

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el feljelentés kiegészítést kiskorú veszélyeztetése és szexuális kényszerítés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség gyanúja miatt.

A sértett vallomásának hiányában bűncselekmény elkövetésének gyanúját nem volt lehetséges megállapítani, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. február 10-én a feljelentést elutasította." - áll a nyilatkozatban.

Ezzel kapcsolatban az RTL többször kereste Szilágyi Liliánát, az ifjúsági olimpiai bajnok úszó viszont nem akart erről bővebben beszélni. A jogi képviselőjének helyettese mindössze ennyit mondott: Liliána nem kapott három idézést.