Állami kitüntetést kapott az ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes

KELETI Ágnes
Budapest, 2022. április 7. Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, miután átvette a Magyar Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést budapesti otthonában 2022. április 7-én. A világ legidősebb, 101 éves olimpiai bajnoka az 1952-es, helsinki olimpián talajon lett aranyérmes, négy évvel később Melbourne-ben megvédte címét, illetve győzött gerendán, felemás korláton és a kéziszercsapat tagjaként. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár átadta Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak az állami kitüntetését.

A 101 évesen a világ legidősebb olimpiai bajnoka a saját lakásában kapta meg a Magyar Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést, melyet "minden idők legeredményesebb magyar tornászaként aratott világraszóló sikerei, példaértékű sportolói, edzői és tanári pályafutása elismeréseként" érdemelt ki.

Az fantasztikus, hogy egy sportoló 101 évesen is ilyen aktív legyen, és ténylegesen tanulhatunk tőle még most is. Nagyon jó itt lenni a közegében, nagyon sokáig itt kell még maradjon velünk" - mondta Szabó Tünde.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (j) átadja Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak a Magyar Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az államtitkár arról is beszámolt, hogy nagyon jó kedvű volt a legendás sportoló, akinek nagyon tetszett a kitüntetés.

Keleti Ágnes az 1952-es, helsinki olimpián talajon lett aranyérmes, négy évvel később Melbourne-ben megvédte címét, illetve győzött gerendán, felemás korláton és a kéziszercsapat tagjaként.