Kihagyhatja a világbajnokságot a kétszeres olimpiai bajnok korcsolyázó

(BEIJING2022)CHINA-BEIJING-OLYMPIC WINTER GAMES-FIGURE SKATING-GALA se Horizontal
(220220) -- BEIJING, Feb. 20, 2022 (Xinhua) -- Hanyu Yuzuru of Japan performs during the figure skating gala event of the Beijing 2022 Winter Olympics at Capital Indoor Stadium in Beijing, capital of China, Feb. 20, 2022. (Xinhua/Ma Ning) (Photo by MA NING / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
Kihagyhatja a márciusi franciaországi műkorcsolya-világbajnokságot a sportág japán sztárja, Hanju Juzuru.

A 27 éves kétszeres kétszeres olimpiai bajnok, a 2014-es szocsi és a 2018-as phjongcshangi játékok aranyérmese a pekingi olimpia versenyeit lezáró gálaműsor után nyilatkozott a japán Kyodo hírügynökségnek.

"Bizonyos dolgokat tisztába kell tennem, amelyek meghatározhatják a jövőmet. Mindent mérlegelni fogok, beleértve a világbajnokságra vonatkozó döntést is" - mondta a háromszoros világbajnok japán világsztár.

Hanju Juzuru nem biztos benne, hogy vállalja a franciaországi tornát Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Ma Ning

Hanju legfontosabb indokként a pekingi olimpián összeszedett bokasérülését említette, elárulva, hogy a rövidprogram első ugrásánál, egy négyfordulatos Salchow utáni leérkezésnél sikerült egy jéghibán landolnia, ami után megbicsaklott a bokája. A programot befejezte, de a kűrt már csak fájdalomcsillapítókkal tudta teljesíteni, és végül címvédőként a dobogóra sem állhatott fel, csak negyedik lett.

Az olimpiai aranyat az előző három világbajnokságot megnyerő amerikai Nathan Chan nyerte, és biztosan sokan várták, hogy Chan összecsapjon az egészséges Hanjuval, de erre lehet, hogy nem kerülhet sor a március 21-27. között a franciaországi Montepllier-ben sorra kerülő vb-n.