Vágólapra másolva!
26 évesen visszavonult a versenysporttól Lakatos Zsanett világ- és Európa-bajnok kenuversenyző.

A hírről a sportoló mögött álló Prémium Média & Sport Management számolt be, az immár csak egykori kiváló versenyző pedig ugyanitt beszélt döntése hátteréről.

"Az már régebben megfogalmazódott bennem, hogy 2020 szeptemberéig szeretném csinálni, de egy évvel eltolták az olimpiát, így én is eltoltam a pályafutásom befejezését egy évvel. (...)

Az olimpia volt előttem, de nem tudtam azt a szintet megugrani. Bennem volt, hogy hiába csinálja az ember, ha nem sikerül, akkor valami másból kell építkezni. Ha hívtak hétvégén vacsorázni, bulizni, mindig azt mondtam, hogy nem, nem, nem. Én is szeretnék egy kicsit élni. A covid azt mutatta, hogy lelassult minden és elmegy mellettem a világ, mert én csak edzek, eszek, alszok."

Lakatos Zsanett versenyen már nem térdel többé kenuba Fotó: Szabó Gábor - Origo

A tokiói olimpiára nem sikerült kijutnia, mint mondja talán fejben már nem is ott járt, "és 200 méteren már nagyon picin múlik minden".

A folytatásról szólva elmondta, hogy fodrásziskolába jár, valamint aktívan részt vesz a háromszoros olimpiai bajnok, Kovács Katalin nevével fémjelzett Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia velencei munkájában is, ahol szintén nagyon jól érzi magát.

Lakatos Zsanett több mint egy évtizeden át a Győri VE színeiben majd Újpesten versenyzett és pályafutása legvégén a Kovács Katalin-féle, sukorói Sportakadémia színeit képviselte. 2013-ban a duisburgi világbajnokságon C1 200 méteren bronzérmes lett, C2 500 méteren pedig Takács Kincsővel második helyen végeztek.

2014-ben a moszkvai világbajnokságon C1 200 méteren hatodik lett, míg párosban világbajnokok lettek Takács Kincsővel C2 500 méteren - mai napig ez a szakág egyetlen magyar női vb-aranya.

A következő évben a milánói világbajnokságon C2 500 méteren bronzérmet szereztek, emellett háromszoros Európa-bajnok és egyszeres Eb-ezüstérmes lett, és maratoni világbajnokságokról is van két aranyérme.

Lakatos Zsanett készen áll a civil életre Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.