Vágólapra másolva!
Több sztárteniszező, köztük a 20-szoros Grand Slam győztes Roger Federer is bírálta a wimbledoni teniszpályák minőségét, miszerint sérülésveszélyesek és megnehezítik a játékosok dolgát.

A 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams kénytelen volt feladni a világranglistán 100. helyezett, Aljakszandra Szasznovics elleni elsőkörös mérkőzését, mert az első játszmában egy tenyeres ütés közben kifordult a bokája. Williams volt zsinórban a második játékos a tornán, aki kénytelen volt visszalépni, ugyanis előtte a férfiaknál a francia Adrian Mannarino térdsérülés miatt adta fel a Roger Federer elleni összecsapást.

A The Guardian megírta, hogy a közösségi médiában a Wimbledonban 2013-ban és 2016-ban is győztes Andy Murray a centerpálya minőségét kritizálta. "Ez brutális Serena Williams számára, de a centerpálya nagyon csúszós. Nem egyszerű mozogni rajta" - írta a 34 éves skót játékos.

A 20-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer éppen egy sajtótájékoztatón volt, amikor meghallotta, mi történt Willamsszel.

mondta Federer.

Roger Federer szerint nagyon óvatosan kell mozogni a wimbledoni centerpályán Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Shuhei Yokoyama

Francia ellenfele sérüléséről is elmondta a véleményét a 39 éves sztárjátékos. "Ez szörnyű, és sajnos megmutatja, hogy egyetlen ütés megváltoztathatja egy meccs, egy szezon vagy akár egy karrier kimenetelét. Ő volt a jobb játékos, szóval egy kicsit szerencsém volt" - mondta a svájci klasszis

Federer szerint annak is nagy jelentősége van, hogy tető alatt játsszák a meccseket. "Napközben szárazabb az idő. A szél és az egyéb időjárási körülmények kiszívják a nedvességet a fűből" - tette hozzá.

A világranglistán 41. helyezett Mannarino is elárulta, miként élte meg a kellemetlen sérülést.

Adrian Mannarino térdsérülés miatt adta fel a Roger Federer elleni küzdelmet Forrás: AFP/Adrian Dennis

"Nagyon csúszós volt a talaj és a földre kerültem. Egy nagy roppanást hallottam és egyből tudtam, hogy képtelen leszek folytatni a játékot. Nem szoktam játszani a wimbledoni centerpályán. A meccs előtt nem volt sok időm gyakorolni, és a pálya határozottan csúszósnak tűnt nekem. Nem éreztem jól magam. Amikor próbáltam irányt változtatni, vagy beleállni egy ütésbe, éreztem, hogy nem a legideálisabb a talaj" - mondta a francia teniszező.