Roger Federer is kihagyhatja a tokiói olimpiát

tennis Horizontal
A handout picture obtained from the Qatar Tennis Federation on March 10, 2021, shows Roger Federer, who is making his long-awaited return to the court, greeting the crownd during his round of 16 match with Britain's Dan Evans at the Qatar ExxonMobil Open at the Khalifa International Tennis and Squash Complex in the Qatari capital Doha. - Federer played his first match in over a year and won his first set as the 20-time Grand Slam champion returned from injury to face British number one Dan Evans at the Qatar Open. (Photo by Samer Al-Rejjal / Qatar Tennis Federation / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / QATAR TENNIS FEDERATION " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Az olimpia egyéni aranyérem – 2008-ban párosban felért már a csúcsra Pekingben – az egyetlen, amely hiányzik a teniszsztár, Roger Federer gyűjteményéből, ennek ellenére a 39 éves svájci klasszis megértené, ha nem rendeznék meg a 2021-re halasztott tokiói ötkarikás játékokat.

A The Times Of India beszámolója szerint alig tíz héttel az olimpia rajtja előtt Japán kibővítette pénteken a rendkívüli állapotot a koronavírus-járvány miatt, miközben már több mint 350 ezren írták alá a petíciót, hogy ne rendezzék meg az ötkarikás játékokat. A negyedik hullám nagyon megterheli a japánok egészségügyi rendszerét, így a közvélemény nagy része határozottan az olimpiai ellen van.

De a sportolók sem biztosan abban, hogy jó döntés megrendezni a világeseményt.

Roger Federer még nem döntötte el, ott lesz-e az olimpián Forrás: AFP/Samer Al-Rejjal

„Őszintén szólva nem tudom, mit gondoljak. Szívesen szerepelnék az olimpián, hogy érmet szerezzek Svájcnak, ami nagyon büszkévé tenne. De ha

Jelenleg úgy látjuk, hogy lesz olimpia. Nehéz helyzet. A sportoló még eldöntheti, hogy megy-e vagy sem" – mondta Roger Federer, aki hozzátette, ha valaki úgy érzi, hogy első a biztonság, akkor jobb, ha nem vesz részt a játékokon.

Federer beismerte, hogy ő még nem döntötte el, hogy ott lesz-e Tokióban, hagyott egy kis időt magának arra, hogy a „körülmények" függvényében hozza meg a döntést.

Korábban Serena Williams, Osaka Naomi és Nisikori Kej is kifejezte már az aggodalmát az olimpiával kapcsolatban.