Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Élő:
Vágólapra másolva!
A Bors elképesztő részleteket tudott meg a sportlövő Pekler Zalán edzőjétől. A márciusi indiai Világkupaversenyen - amelyen Pekler Zalán és edzője is részt vett -  Péni István vitaminjába doppingszert tettek. A Magyar Sportlövő Szövetség két napja felfüggesztette Sidi Péter versenyzői jogát. Nem nehéz kitalálni, hogy a két esemény között szoros összefüggés lehet.

A roppant kényes ügyben a főszereplők közül eddig Sidi Péter nyilatkozott, aki döbbenetesnek és rágalomnak nevezte a történteket.

A Bors most további információkat osztott meg. Elérték ugyanis Pekler Zalán edzőjét, Kisvárdai Istvánt. Pekler Zalán szintén ott volt az indiai VK-versenyen. Az edzője, Kisvárdai István a következőket mondta.

- magyarázta a komáromi szakember. "Az ülésen elhangzott az is, hogy Péni B-vitaminjába kerülhetett dopping. A honi szövetség rendőrségi feljelentést tett. A felvételt megküldi a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek és a Nemzetközi Sportlövő Szövetségnek, utóbbit Sidi felfüggesztéséről is tájékoztatta.

- tette hozzá Kisvárdai.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője megerősítette, hogy egy magyar sportlövő az indiai verseny folyamán pozitív mintát produkált.

Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy az ügynek hamarosan folytatása lesz.

Forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről