Vágólapra másolva!
Japán közlekedési minisztériuma csütörtökön bejelentette, hogy a tokiói olimpia és a paralimpia helyszínei felett július 21-től szeptember 5-ig repülési tilalmi zónát alakítanak ki a terrorizmus megelőzésének érdekében.

A minisztérium szerint a tokiói Haneda repülőtérről induló vagy oda érkező rendszeres járatokra nem vonatkozik a korlátozás.

A minisztérium közölte, hogy a repüléstilalmi zóna a versenyek kezdete előtt két órától a befejezés után egy óráig lesz érvényben, minden magasságú repülést lefedve. Ugyanezek a korlátozások vonatkoznak a nyitó és záró ünnepségekre a Nemzeti Stadionnál, az olimpia legfőbb helyszínén.

Repülési tilalom lesz érvényben az olimpia idején Forrás: The Japan Times

A Kyodo News megírta, hogy a repüléstilalmi zóna a versenyek alatt körülbelül 3 kilométeres körzetet fog lefedni a helyszínektől, de a ceremóniák miatt a Nemzeti Stadiontól 46 kilométeres körzetig terjed.

A Tokión kívüli események, mint például a Szapporóban megrendezendő maratonok, szintén repülési tilalom alá esnek.

A tokiói olimpiát a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között rendezik meg a koronavírus-járvány miatti egyéves elhalasztást követően. A paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között tartják meg.