A magyar úszóbajnokok kezet foghattak Ferenc pápával

FERENC pápa
A magyar úszóbajnokok kezet foghattak Ferenc pápával
Vágólapra másolva!
A pénteken kezdődő római Sette Colli úszóverseny alkalmából Ferenc pápa audienciát adott a sportág képviselőinek, amelyen többek között a magyar válogatott kiválasztott tagjai is részt vehettek.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint Bohus Richárd, Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás, Verrasztó Dávid és Evelyn egyaránt kezet fogott a szentatyával, akárcsak Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

A Vatikánvárosban tartott eseményen a viadalon résztvevő országokat képviselték a sportolók, többek között olyan világsztárok, mint az olimpiai bajnok svéd Sarah Sjöström, a holland Ranomi Kromowidjojo vagy a dél-afrikai Chad le Clos. Az olasz válogatott, élén az olimpiai és világbajnok Gregorio Paltrinierivel szinte teljes létszámban felvonult.

A magyar úszóbajnokok kezet foghattak Ferenc pápával Forrás: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami

Az audiencián az úszók nevében az olasz, valamint az európai szövetség (LEN) elnöke, Paolo Barelli köszönte meg a pápának, hogy fogadta a sportág kiválóságait.

Ferenc pápa az úszókhoz szólván arról beszélt, hogy az időeredmények elérése mellett a sportolók helytállása elsősorban fegyelemről, egészséges versenyszellemről és csapatmunkáról tanúskodik.

- fogalmazott.

Az audiencia végén az olasz bajnokok jelképesen egy válogatott felszerelést adtak át Ferenc pápának, aki ezt követően egyenként kezet fogott a résztvevőkkel, így a magyar csapat tagjaival is.