Hosszú nagyon kíváncsi, hullámok okozták a magyarok vesztét

Hosszú Katinka
Windsor, 2016. december 9. Az aranyérmes Hosszú Katinka az ezüstérmes ukrán Darina Zevina (b) és a bronzérmes ausztrál Emily Seebohm között a windsori rövidpályás úszó-világbajnokság női 200 méteres hátúszásának eredményhirdetésén 2016. december 8-án. (MTI/AP/The Canadian Press/Paul Chiasson)
Vágólapra másolva!
A 200 háton Windsorban negyedik aranyérmét szerző, 800 gyorson pedig nyolcadikként záró Hosszú Katinka nagyon elfáradt, és kíváncsi, hogy hogyan bírja majd a 100 vegyest. Közben másik két magyar a hullámokkal küzdött a rövidpályás úszó-világbajnokságon.

Hosszú Katinka az egész versenynapját értékelte az Origo helyszni tudósítójának: „Nagyon elfáradtam, hosszú napom volt. A 800 gyors úgy sikerült, ahogy. Volt már jobb, de nem akarok panaszkodni, örülök a 200 hát győzelmének, és persze nagyon biztatóak a 100 vegyes eddigi tapasztalatai.

mert elég korán szerepel a programban a 100 vegyes döntője."

A 200 hát után a dobogó Forrás: MTI/AP/The Canadian Press/Paul Chiasson

A magyar szövetségnek is hasonlókat mondott: „Úgy gondolom, eddig elég jól sikerült a világbajnokság, bár vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, de ez törvényszerű, amikor ennyi számot úszik az ember. A 800 gyors például nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de

Viszont most jön végre egy kis pihenő."

Shane Tusup és Hosszú Katinka az úgynevezett mixed zone-ban Kanadában Forrás: Origo

Verrasztó Evelyn 100 vegyesen nem jutott a döntőbe, csak 13. lett, szerinte az elejét kellett volna jobban meghúznia. „Hogy hol ment el a dolog? Lassan kezdtem, az első ötvenem nem volt elég gyors.

Végül is ezen múlott.

Nem akarom az eddigi számokra fogni ezt az időt, én sajnálom a legjobban, hogy nem tudtam 1 perc alá kerülni.

Verrasztó Evelyn elrontotta az elejét Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Laurence Griffiths

Földházi Dávid tovább úszta magát a 100 vegyes elődöntőjébe, de ott már nem tudott javítani, sőt, kicsit lassult a délelőtthöz képest, így a 15. helyen zárt. „Nem tudom, hogy mi lehetett a gond. A szélen, az egyes pályán úsztam,

Sajnálom, mert semmi olyat nem éreztem közben, hogy ez gyengébb lenne, mint a délelőtti úszás. Körülbelül minden úgy sikerült, hogy terveztem, azt gondoltam, gyorsabb vagyok, mint délelőtt. Ez most így sikerült, de nem vagyok elkedvetlenedve, megyek tovább."

Földházin (fehérben) kifogott a szélső pálya? Forrás: MTI/Illyés Tibor

Férfi 50 méter gyorson Lobanovszkij Maxim egyéni legjobbját beállítva 21.52-vel futamában az ötödik lett, összesítésben a 11. helyen végzett. „Megint a forduló... Nem rúgtam el magam eléggé, túl hamar jöttem fel a víz alól,

beleütköztem a hullámba, ez elég volt ahhoz, hogy lelassuljak.

Ebben a számban ennyin múlik. Nagyon dühös vagyok, a váltóban első emberként 21.41-et úsztam, azzal most döntős lehettem volna..." – értékelt Lobanovszkij.

Edzője, Petrov Iván csak annyit mondott: „Semmi vész, amikor tavaly Győrbe költözött Maxim, 23 másodpercet tudott. Most 21.4-nél tart,

és lesz ez még jobb.

Tizenegyedik egy olyan mezőnyben, ahol nem huszonvalahányan indultak, mint sok más számban, hanem százhatvanan. Ennek fényében azért ez egy elég jó helyezés."