Vágólapra másolva!
Érdekes módszerrel egészítette ki felkészülését a nagyközépsúlyú IBF-bajnok Lucian Bute. A kanadai bunyós hétvégén Carl Froch ellen lép szorítóba, méghozzá a kihívó otthonában, Nottinghamben, több ezer angol szurkolóval a háttérben. Az egyik nagy kihívás Froch barátnője lehet, aki általában irritáló sikítozásával zavarja meg a meccseket. A brit viccesnek tartja ellenfele módszerét, de úgy érzi, a nője "visongása" nem fogja felkészíteni Bute-ot.

A világbajnok és csapata próbál megfelelően készülni a várható légkörre, ennek érdekében a tréningek alatt hangfelvételekről folyamatosan erős közönségzajt játszanak le Bute-nak. De az érdekességeknek ezzel nincs vége, hiszen a Bute-tábor Carl Froch barátnőjére is külön készül, aki visítozásával általában mindenkit padlóba döngöl a szorító környékén.

A világbajnok csapata szeretné, ha a Rachel Cordingley által előadott hangzavar sem lenne idegen Bute-nak, így a tréningek alatt a közönségzajhoz hasonlóan az ő hangját is rendszeresen bejátszák.

A módszerről természetesen Frocht is megkérdezték, aki meglehetősen mulatságosnak találja a dolgot: "Nem tudom, hogy segít-e rajta, vagy nem, de elég viccesnek találom ezt az egészet. Nagyon mulatságos, hogy ezt csinálják, de ezenkívül nem tudok rá mást mondani. Te jó ég, most elképzeltem, rám leginkább zavarólag hatna, ha Rachel sikoltásai mennének a háttérben, miközben edzek."

"Egyébként Rachel visongása nem fogja őt felkészíteni arra a 9000 emberre az Arénában. Nem csak a zajról van szó, hanem az érzésről, a vibrálásról a levegőben. Az ember érzi a zajt, nem csak hallja. Tudom, hogy Kanadában 17000 ember előtt szokott bunyózni, de ők másfajta közönség, ülnek a helyükön, hallgatnak és nem zajonganak. Arra a légkörre, ami Nottinghamben várja, Bute nem tud felkészülni" - elemzett Froch.

www.profiboksz.hu