Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!

Nyolc nemzet tornászai a Tornacsarnokban

A hét végén a hagyományoknak megfelelően a budapesti Tornacsarnokban rendezik meg a magyar nemzetközi tornászbajnokságot. A versenyen idén 8 nemzet versenyzői indulnak. Az olimpiai és világbajnok Csollány Szilveszter a tavalyi vb-győzelme után még nem kezdte el az edzéseket, így ő természetesen nem indul.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

"A sűrű nemzetközi versenyprogram miatt idén nem lesz kiemelkedő felnőtt eredményekkel rendelkező külföldi induló a magyar nemzetközi bajnokságon, de így is érdemes kilátogatni a nézőknek a Tornacsarnokba." -tájékoztatott Altorjai Sándor, a MOTESZ (Magyar Országos Torna Egyletek Szövetsége) főtitkára. "Nyolc nemzet versenyzői lépnek a szerekhez: Oroszországból, Romániából, Ukrajnából, Csehországból, Szlovákiából, Ausztriából, Svájcból, s kuriózum, hogy Jordániából is lesz induló. Az oroszok a tavalyi junior Eb-n aranyérmet szerzett férfi és női csapatukkal, azaz a jövő nagy ígéreteivel jönnek, a külföldiek közül elsősorban rájuk lesz érdemes figyelni. A magyar indulók közül pedig főképpen Gál Róbertre, aki nemrég a cottbusi Világkupán talajon aranyérmes lett, valamint Fekete Leventére, ő az elmúlt hétvégen a Szalonikiben rendezett Vk-n lólengésben bronzérmet szerzett" - zárta a tájékoztatást Altorjai Sándor.

A magyar nemzetközi bajnokságon az egyéni összetett verseny szombaton 10 órakor kezdődik, s vasárnap ugyancsak 10 órától rendezik a szerenkénti döntőket.

A sportághoz kapcsolódó hír, miszerint csütörtökön délután 15 órakor a tatai edzőtáborban a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, valamint a Sportfolió kht. támogatásának köszönhetően átadásra kerül egy nemzetközi szabványnak megfelelő "ugrógödör". A tornászok az edzések során, s főleg az egyes elemek elsajátítási stádiumában nemcsak lóugrásban a lóról, hanem a nyújtóról, a gyűrűről és a felemáskorlátról is speciális szivacsgödörbe érkeznek. Az eddigi mostoha felkészülési viszonyok közepette az új gödör hatalmas segítség a válogatott keretnek. Az ünnepélyes átadáson jelen lesz a sportág hazai olimpiai bajnokai közül Magyar Zoltán, Borkai Zsolt és Csollány Szilveszter is.

Fábik Tibor

Mindent egy helyen az Eb-ről