Újabb Arsenal-játékos maradhat le az Eb-ről

Danny Welbeck, Arsenal, foci
Danny Welbeck of Arsenal receives treatment for his injury during the Barclays Premier League match between Manchester City and Arsenal played at The Etihad Stadium, Manchester, England, on May 8, 2016 - Photo Matt West / BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
Kérdésessé vált Danny Welbeck Európa-bajnoki szereplése, az Arsenal 25 éves csatára ugyanis megsérült a Manchester City elleni vasárnapi bajnokin, így nem biztos, hogy számíthat rá Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Vágólapra másolva!

Welbeck a szeptemberi térdműtétjét követően februárban tért vissza, 11 bajnokin lépett pályára és 4 gólig jutott, azonban a vasárnapi, Manchester City elleni rangadón ismét megsérült a jobb térde, így 24 perc után cserét kért.

Az Arsenal menedzsere, Arséne Wenger azt mondta, hogy aggódik, de hogy mennyire komoly a baj, azt majd a hétfői vizsgálat állapítja meg.

Welbeck lehet, hogy lemondhat az Eb-szereplésről Forrás: AFP/BPI/DPPI/Matt West

„Első látásra azt mondták, a laterális meniszkusz sérült meg. Az Eb-ről nem szeretnék mondani semmit, legyünk kicsit optimisták” – nyilatkozta Wenger a porcsérülés gyanújáról.

Az angolok szövetségi kapitánya, Roy Hodgson május 12-én nevezi meg a franciaországi Európa-bajnokságra utazó 23-as keretét. Egy Arsenal-játékosról már le kellett mondania, Alex Oxlade-Chamberlain még a február 23-i, Barcelona elleni BL-nyolcaddöntőn dőlt ki ugyancsak térdproblémával.

Ami jó hír, hogy egy másik angol válogatott, Jack Wilshere immáron második mérkőzést játszhatta közel egyéves kihagyás után, ezúttal Welbeck helyén csereként kapott lehetőséget.