Bíró Attila: Néhány játékosnál kiütközött az első meccsek bája

BÍRÓ Attila
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya cseppet sem volt elégedett csapata teljesítményével
Vágólapra másolva!
Bíró Attila szövetségi kapitány szerint a magyar női vízilabda-válogatott gyenge játékkal nyert vasárnap a kanadaiak ellen a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság nyitányán.

"Egy fokkal könnyebb mérkőzésre számítottam, bíztam benne, hogy ennél azért magabiztosabban tudunk nyerni.

- értékelt az MTI-nek a 11-10-re megnyert összecsapást követően a szakember, aki hozzátette, bízik abban, hogy jövő héten ilyenkor már sokkal jobban teljesítenek majd a tanítványai.

Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Forrás: MTI/Illyés Tibor

A szakvezető megjegyezte, a japánok elleni csoportmeccsen nem sok mindent lehet gyakorolni, hiszen nagyon ad hoc jellegű vízilabdát játszanak, így akárcsak Új-Zéland ellen, csak a győzelem számít. Bíró Attila örül annak, hogy a negyeddöntőben várhatóan az Európa-bajnok spanyolok következnek, mert így a csapata bizonyíthatja, hogy képes legyőzni a dél-európai riválist.

A győztes gólt szerző Szilágyi Dorottya szerint jól kezdtek, de utána kicsit megingott a védekezés és a támadás is, a legfontosabb azonban a győzelem volt.

Gurisatti Gréta szerint különösen az elején voltak jó periódusaik.

Én a mai meccsből azt emelném ki, hogy egy nagyon nehéz periódust sikerült lemenedzselnünk, higgadtak tudtunk maradni és megoldottuk" - utalt a csapatkapitány Keszthelyi Rita kiállítására Gurisatti Gréta.

Gurisatti Gréta két gólt szerzett a meccsen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Vályi Vanda - aki szokás szerint magabiztosan hozta el a labdákat a ráúszásoknál - kiemelte, rendkívül pontatlanul játszottak, ezeket pedig a jövőben szeretnék kijavítani, ugyanakkor a végén azért nagy szerepet játszott a higgadtság, és így meg tudták nyerni a meccset. Hozzátette, Keszthelyi kiállítása abból a szempontból mindenképpen pozitívan hatott a csapatra, hogy a kapitány hiányában mindenki még "tíz százalékot rá tudott tenni".

Bíró Attila együttese kedden a házigazda japánokkal, csütörtökön pedig az új-zélandiakkal találkozik, és ha a papírformát igazolva nyer, akkor csoportelsőként közvetlenül a negyeddöntőbe jut.