Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott aranyérmet nyert a fukuokai világbajnokságon, amelynek szombati döntőjében ötméteresek után 14-13-ra nyert a görög csapat ellen. A találkozó után a vb legjobb játékosának megválasztott Zalánki Gergő a magyar csapat kapusát, Vogel Somát méltatta, Manhercz Krisztián már a közelgő esküvőjével is elkezdhet foglalkozni, míg Vámos Márton arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy már a vb-cím miatt megérte Görögországba igazolnia tavaly.

Három-három találattal Manhercz Krisztián és Zalánki Gergő voltak a magyar csapat legeredményesebb játékosai a görögök elleni vb-döntőben. Majd Vogel Soma bravúrjainak köszönhetően az ötméterespárbajt sikerült megnyerni, így tíz év után újra világbajnok lett férfi vízilabda-válogatott.

– viccelődött Zalánki Gergő a vegyes zónában, majd a csapat erejét hangsúlyozta. "Talán én lettem az MVP, de ez a győzelem a csapat érdeme, annak köszönhetjük, hogy végig képesek voltunk küzdeni egymásért.

- tette hozzá a torna legjobb játékosának megválasztott Zalánki Gergő.

Zalánki Gergő lett a torna legjobb játékosa Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Manhercz Krisztián az egyenes kieséses szakaszban fontos gólokat lőtt, így nagy szerepe volt az aranyérem megszerzésében.

- mondta a Magyar Nemzetnek Manhercz Krisztián, akinek augusztus 12-én lesz az esküvője. "Ezúton is köszönöm Boginak, hogy az elmúlt egy hónapban az esküvőszervezés feladatait levette a vállamról. Sokan kérdezték, hogy milyen lesz szeptembertől az élet külföldön, miután aláírtam a Marseille-hez, mire mindig azt feleltem, hogy addig még van egy világbajnokság és egy esküvő. Kronológiailag most az esküvővel szeretnék foglalkozni, és azzal, hogy életem párjával összeházasodhatok" - tette hozzá a magyar csapat egyik legjobbja.

Manhercz Krisztián hálás a menyasszonyának Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A görögök elleni döntő különleges volt Vámos Mártonnak, egyrészt mert ő már tagja volt a 2013-as vb-győztes csapatnak is, de legfőképpen azért, mert az Olympiakosz játékosaként klubbéli csapattársaival került szembe.

„Próbáltam a többieknek mondani a meccs előtt, kit lehet mozgatni, kivel lehet bemenni második centerbe, vagy ki védekezik annyira jól, hogy ellene inkább vigyázzunk.

Talán már csak ezért is megérte Görögországba szerződni, így ennyivel is hozzá tudtam járulni a győzelemhez.

Ugyanakkor ez maximum csak egy fél százalék hozzáadott érték volt ahhoz a munkához, amit beleraktunk a tornába" – hangsúlyozta ki Vámos.

Varga Zsolt szövetségi kapitány irányításával az együttes a tavalyi Európa-bajnoki ezüst után most vb-címet nyert.

A magyarok 1973, 2003 és 2013 után történetük negyedik világbajnoki címüket szerezték. A válogatott a görögökhöz hasonlóan már a döntőbe jutással megszerezte a kvótát a jövő évi párizsi olimpiára.