Meghalt a legendás magyar edző

Protests Continue Across The Country In Reaction To Death Of George Floyd GettyImageRank3 POLITICS
MINNEAPOLIS, MN - JUNE 07: People attend a candle light vigil in memory of George Floyd and others who were killed by police on June 7, 2020 in Minneapolis, Minnesota. Demonstrations in the Twin Cities have been ongoing since Floyd was killed by members of the Minneapolis Police Department on May 25. Stephen Maturen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
71 éves korában, hosszú súlyos betegég után meghalt a magyar kosárlabdasport legendás alakja, az 1991-es női Európa-bajnokságon bronzérmet nyerő szövetségi kapitány, Pálinkás József. A hírt barátai és ismerői jelentették be a Facebookon. 

Az 1951-ben született Pálinkás József egykoron a magyar kosárlabdázás elismert tekintélye volt. Hosszú éveken át volt Killik László segítője a női válogatottnál, amikor az az aranykorát élte, majd 1990–1993 között ő volt a szövetségi kapitány, így az ő sikere az 1991. évi Európa-bajnoki bronzérem.

Pálinkás József évek óta nagyon nehéz helyzetben, egyedül élt Dunapatajon.

Néhány évvel ezelőtt vesztette el a szeme világát, s később is sokat betegeskedett.

Szinte egyik pillanatról a másikra változott meg az élete. Félresikerült kezelés, orvosi hiba következményeként vesztette el a szeme világát. Csípőprotézissel műtötték, de utána rosszul állapították meg a vérhígító adagját. Napi fél-egy tabletta helyett hármat kapott, ez okozta a bajt. Hiába tettek meg mindent az orvosok, nem tudtak segíteni rajta.

így nyilatkozott Pálinkás Jószef egy évvel ezelőtt, amikor 70. születésnapján köszöntötték.