Vágólapra másolva!
Székely Márton 16 védése is kevés volt az Eurofarm Pelister csapatának a sikerhez a Nexe otthonában a kézilabda Európa-liga keddi nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A magyar válogatott kapusa hiába védett 36 %-os hatékonysággal horvát riválisa ellen, csapatával 29-26-os hátrányból várhatja az egy hét múlva sorra kerülő visszavágót.

Szita Zoltán egy góllal vette ki a részét a Wisla Plock 31-28-as Lemgo elleni sikeréből. A találkozó legemlékezetesebb pillanata a német együttesben játszó Lukas Zerbe nevéhez fűződik.

Az egykori világklasszis játékos, Volker Zerbe unokaöccse úgy pörgette el a labdát az ellenfél kapusa mellett, hogy közben a hatoson belül fekvő védőt is át kellett ugrania.

A nyolcaddöntők két legizgalmasabb párharcának a Nantes-Füchse Berlin és a Sporting-Magdeburg rangadók ígérkeztek. Ráadásul mivel ez a négy csapat ugyanazon az ágon van, így közülük csak egy juthat majd be a sorozat négyes döntőjébe.

Nincs olyan mérkőzés, amelyről ne lehetne a Nantes kapusának, Emil Nielsennek legalább egy látványos védését bemutatni. A fiatal dán kiválóság ezúttal egy dupla bravúrral jelentkezett a 25-24-re megnyert összecsapáson.

A kapusparádét hozó mérkőzésen még a 14 védéssel és 38 %-os hatékonysággal záró Nielsennél is jobb mutatókat hozott a berlini Dejan Milosavljev, akinek a 18 védése 43 %-os hatékonyságot eredményezett.

A Sporting és a Magdeburg párharcában sem dőlt még el semmi, a januári Európa-bajnokság gólkirálya, Omar Ingi Magnússon utolsó perces egyenlítő találatával a felek 29-29-ről kezdhetik a visszavágót.

Mind a nyolc párharc visszavágóját április 5-én, kedden rendezik.