Vágólapra másolva!
A Fiorentina hosszabbítás után 5–2-re nyert a Napoli ellen a labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, így a firenzei gárda a legjobb nyolc közé jutott.

Az első félidő végén szerezte meg a vezetést a Fiorentina. A 41. percben Dusan Vlahovics megelőzte védőjét a tizenhatoson belül, majd kilőtte a hosszú sarkot. Három perc múlva Dries Mertens pazar lövés után talált a kapuba nagyjából 14 méterről.

Dusan Vlahovic gólját ünneplik a többiek Forrás: NurPhoto via AFP/Fabio Fagiolini/LiveMedia/NurPhoto/Fabio Fagiolini

Később a Fiorentina lengyel kapusát, Bartlomiej Dragowskit kiállították, mivel utolsó emberként felrúgta az ellenfél egyik játékosát. A második félidőben az emberelőnyben futballozó Napoli játszott fölényben, de a helyzetek befejezésével szenvedett.

Az 58. percben Cristiano Biraghi nagyszerű lövése a kapufát is érintve kötött ki a kapuban, megszerezte a vezetést a Fiorentina.

Az egyenlíteni igyekvő nápolyiaknál előbb Hirving Lozano kapott azonnali piros lapot a hajrában, majd a rendes játékidő hosszabbításában Fabián Ruiznak is ki kellett állnia a második sárga lapja után. Ezzel már a Napolinak volt kevesebb játékosa a pályán, mégis összejött az egyenlítés: a 95. percben Andrea Petagna elé került a középre tett labda, ő pedig nagyjából 6 méterről nem hibázott.

A kétszer tizenöt perces hosszabításban a firenzei csapat játszott jobban. Lorenzo Venuti a 106., a frissen szerződtetett Krzysztof Piatek pedig a 108. percben volt eredményes. A firenzeiek még egyszer betaláltak, és 5–2-re győzve továbbjutottak.


Olasz Kupa, nyolcaddöntő

Napoli–Fiorentina 2–5 (Mertens 44., Petagna 90+5., ill. Vlahovics 41., Biraghi 58., Venuti 105+1., Piatek 108., Maleh 119.) – hosszabbítás után
Kiállítva: Dragowski (45+2., Fiorentina), Lozano (84., Napoli), F. Ruiz (90+3., Napoli)