Vágólapra másolva!
Nagy csatában, idegenben lőtt több góllal a Dunaújvárosi Kohász jutott a negyeddöntőbe a Siófok ellenében a női kézilabda EHF-kupában, miután a szombati, Balaton-parti visszavágón 28-23-ra kapott ki.

Eredmény, női EHF-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Siófok KC - Dunaújvárosi Kohász KA 28-23 (11-9)
továbbjutott: a Dunaújváros, 47-47-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal

A múlt heti, dunaújvárosi mérkőzésen a Kohász 24-19-re győzött, és most a hazaiak fokozatosan csökkentették összetettbeli hátrányukat. A második félidő elején már a Dunaújváros állt jobban, miután egyenlített.

Az utolsó negyedórában azonban remekül játszott a Balaton-parti együttes, amely már hat góllal vezetett, azaz összesítésben jobban állt, a hajrában mégis a rivális harcolta ki a továbbjutást: a továbbjutást jelentő gólt 11 másodperccel a vége előtt büntetőből szerezték a vendégek.

A negyeddöntő sorsolását kedden rendezik Bécsben.

* * *

Az Érd a visszavágón is nyert a holland Dalfsen ellen, így kettős győzelemmel jutott be a női kézilabda KEK negyeddöntőjébe.

Női KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Érd - Dalfsen (holland) 27-25 (15-8)
továbbjutott: az Érd, kettős győzelemmel, 54-40-es összesítéssel

Az első, idegenbeli mérkőzésen 27-15-re győzött az Érd. A hazaiaknál most csak az első félidőben játszottak az alapemberek, a második félidőben inkább a fiatalok jutottak szóhoz. A következő forduló sorsolását kedden tartják Bécsben.