Vágólapra másolva!
Akár tragikusan is végződhetett volna a szerb kosárlabda-bajnokság nyitófordulójában Luka Mitrovic zsákolása. A belgrádi OKK játékosa egy labdaszerzést követően behúzta a gyűrűbe a labdát, de nem talpra, hanem arcra esett, és elájult. Szerencsére megúszta komolyabb sérülés nélkül.

Óriásit esett Luka Mitrovic az OKK Beograd kosarasa a szerb bajnokság első mérkőzésén. A hazaiak játékosa a harmadik negyed befejezése előtt három perccel a félpályánál labdát szerzett, majd zsákolással fejezte be az akciót.

Azonban a lendület miatt nem talpra, hanem fejre érkezett, és mozdulatlanul az alapvonal mögött maradt. A játékvezetők azonnal jelezték, hogy nagy a baj, az orvosi stáb percekig ápolta az eszméletét is elvesztő játékost.

Mitrovicot kórházba szállították, de a csapat edzője, Vlade Djorovic szerint szerencsére nem szenvedett súlyos sérülést.

"Luka a körülményekhez képest jól van, a jobb válla és a füle sérült meg, legalább egy hónapig nem számíthatunk rá" - nyilatkozta a szakember a szerb Blicnek. Djurovic hozzátette, hogy a KK Beovuk elleni, végül 80-72-re elveszített mérkőzésen még egy kosarasa megsérült: Strahinja Jovanovic térdszalag-szakadás miatt legalább fél évre kidőlt.