Vágólapra másolva!
Még egy hetet kell várnia Hetényi Zoltánnak, hogy megtudja, mi okozza a súlyos betegségét. A válogatott hokikapuson kedden biopsziát végeztek, altatás nélkül fúrták át a koponyáját.

Hetényi Zoltán, a hokiválogatott kapusa még a nyáron kapott vírusos agyvelő-gyulladást. Akkor időnként nem tudta mozgatni a kezét és a lábát, és a rövid távú memóriáját is elvesztette.

Szeptembertől már teljes intenzitással edzett, ám októberben, a tervezett visszatérés előtt kiderült, hogy baj van: egy edzés után rosszul lett, ugyanolyan tünetei voltak, mint nyáron.

Jelenleg negyedik hete van kórházban, kedden biopsziát végeztek rajta, hogy megállapíthassák, mi baja. "Egyszerűen egy fúróval kifúrták a koponyámat. A beavatkozást nem lehetett altatás közben elvégezni, úgyhogy hallottam mindent, nem volt kellemes érzés, még a negyedik érzéstelenítő után sem. Nagyjából egy hetet kell még várnom az eredményre" - mondta a Jégkorongblognak.

"Ezúttal nem olyan súlyosak a tünetek, mint első alkalommal voltak - tette hozzá -, végig tudatomnál voltam, tudok enni is, tehát le sem fogytam. Amikor nem fáj a fejem, jó a közérzetem."

Hetényi kilenc MR-vizsgálaton van túl, élete legjobb szezonja után kezdődött a kálváriája. Most 98 százalékos eséllyel meg tudják majd mondani, mi a baja. A humorát azonban nem veszítette el: "Lehet, hogy ez a tudományterület a szakembereknek is új. A végén még tankönyvi példa leszek. Mindig is különleges ember szerettem volna lenni, de nem ezen a területen."