Vágólapra másolva!
Fantasztikus játékkal, Farkas Ágnes tizenhat góljának köszönhetően 29-23-ra nyert a Herz-FTC a dán bajnok Viborg ellen a nőikézilabda Bajnokok Ligája 4. csoportkörében, így gyakorlatilag egy pontnyira áll már csupán a biztos továbbjutástól.

Nőikézilabda Bajnokok Ligája, C csoport
Herz-FTC - Viborg 29-23 (15-12)
Kőbányai út, 2000 néző
Vezette: Liachovicius, Paskevicius (litvánok)
A magyar góldobók: Farkas Á. 16/10, Lőwy 5, Tóth E. 3, Kirsner 2, Pádár I. 2, Siti E.

Miután szombaton a spanyol Ferrobus KU Mislata együttese 21-20-ra legyőzte az osztrák Hypo Niederösterreich együttesét, a csoport vasárnapi mérkőzése ki-ki jelleget öltött. A Herz-FTC nőikézilabda-csapata ugyanis hazai környezetben fogadta a dán Viborgot, és világos volt a képlet: amelyik nyer, hatalmasat lép a továbbjutás felé. A Fradinak ugyanis csupán a két hazai találkozóját kell megnyerni ahhoz, hogy bejusson a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, és akkor Bécsben a Hypo ellen már a vereség is belefér.

A Viborgot szépszámú lelkes szurkolótábora is elkísérte, de a Kőbányai úti csarnokot természetesen a fővárosi zöld hívek töltötték meg. Ők láthatták elhűlve, hogy a dán bajnokcsapatban nemcsak a rettegett norvég kapus, Tjugum, de a magyarok mumusa, a dán olimpiai, világ- és Európa-bajnok Lauritsen is melegített, noha gyakorlatilag már visszavonult.

Nyitott védekezéssel kezdett a Viborg, mellesleg taktikai fegyverként Farkas Ágnes külön figyelmet kapott, őt Majken Larsen és Brodsgaard őrizte. A találkozóra nehezen hangolódott rá a hazai együttes, a 8. percben már 5-3-ra vezetett az ellenfél. Igaz, kezdetben Tjugum ismét megbabonázta a magyarokat, Lőwy, Siti és Pádár is kapufát lőtt vagy a kapus védett. Farkas szerencsére remekül értékesítette a büntetőket, ráadásul amikor Sugár is felnőtt feladathoz, akkor négy gólra elhúzott a csapat (13-9, majd 14-10). A félidő 15-12-es eredményét a hétgólos Farkas Ági állította be egyből kapura lőtt szabaddobásból.

A második játékrészben Farkas Ágnes nyolc perc alatt négy gólt lőtt, Sugár parádésan, mondhatni hiba nélkül védett, így a Ferencváros 20-14-es előnyre tett szert. Ulrik Wilbek, a Viborg olimpiai bajnok trénere csatasorba állította feleségét, Lauritzent is, de szerencsére ez sem segített a vendégcsapaton. Tóth Enikő ejtései, Farkas góljai, Sugár és az első labdaérintésre hetest hárító Miklosova védései előre a hazaiak szekerét. A mérkőzés hőse azonban Farkas Ágnes volt, a válogatott balátlövője 16 gólt szerzett, majdnem egyedül annyit, mint a teljes dán bajnokcsapat.

A Fradi végül 29-23-ra nyert, így amennyiben jövő pénteken este pontot szerez Bécsben, már biztos továbbjutó.

Németh András, a Herz-FTC vezetőedzője: "Jól küzdöttünk, a védekezésünk jó volt, támadójátékunk néha akadozott. Ezt a mérkőzést csapatként, küzdőszellemünknek köszönhetően nyertük meg. Ekkora különbségre nem számítottam, elfogadtam volna az egygólos sikert is, de szerencsére így ha véletlenül pluszpontot szerez a Viborg, még akkor is jobbak vagyunk az egymás elleni összesítésben."

A C csoport állása:
1. Ferrobus Mislata 7 pont
2. Herz-FTC 5
3. Hypo 2
4. Viborg 2

A spanyol Milar L'Eliana Valencia a dán GOG Gudme otthonában győzött, s így a csoportban a Dunaferr jobb gólkülönbségének köszönhetően őrzi második helyét.

Női-BL, B-csoport, 4. forduló:
GOG Gudme (dán) - Milar L,Eliana Valencia (spanyol) 30-31 (15-17)

A B csoport állása:
1. Buducnost Podgorica (jugoszláv) 6 pont
2. Dunaferr 4 (95-97)
3. Valencia 4 (109-115)
4. Gudme 2

Pincési László

Korábban:

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon