Vágólapra másolva!
Frey Tamás, a Pécsi KK kézilabdázója a baranyai riválishoz, az ugyancsak élvonalbeli Komlói Bányászhoz akar igazolni.

Úgy tűnt, simán megy a váltás, mert a hatályos sporttörvény alapján a lejárt szerződésű sportoló klubcseréjénél nem kérhet anyagi ellenszolgáltatást az érintett volt egyesülete. Így Frey ingyen kerülhetett volna Pécsről Komlóra.

Csakhogy a Magyar Kézilabda Szövetség mostani, érvényben lévő állásfoglalása szerint a lejárt szerződés után továbbra is fizetni kell, méghozzá egy táblázat alapján, vagyis az ár függ az életkortól, a válogatottság számától. Ezt figyelembe véve Freyért 1 millió 200 ezer forint járna a pécsieknek.

A szövetségben belátták: fonák a helyzet, ezért eldöntötték: a lejárt szerződésű kézilabdázók játszhatnak új csapatukban, de cserébe a nómenklatúra szerint értük járó összeget letétbe kell helyezni a szövetség számláján addig, amíg a polgári bíróság nem hoz elvi állásfoglalást a kérdésben. Annak megfelelően aztán megkapja a letétbe helyezett pénzt a régi egyesület vagy visszautalják azt a feladónak.

A komlóiakhoz hasonló helyzetben van még további hét-nyolc élvonalbeli férfikézilabda-csapat. A KBSK egyébként 450 ezer forintot felajánlott a pécsieknek Frey vételáraként, de ők ennél nagyobb összegben reménykednek.

Horváth László