Vágólapra másolva!
A budapesti atlétikai vb hatodik napja is látványos összecsapásokat és elképesztő izgalmakat hozott, öt versenyszámban avattak világbajnokot a Nemzeti Atlétikai Központban. A csúcsesemény történései mellett is számos érdekességet hozott a csütörtöki nap a sportvilágban, így ha lemaradt volna a legfontosabb hírekről, akkor most bepótolhatja őket.

A budapesti atlétikai világbajnokság csütörtöki programjában is elképesztő csaták zajlottak, délelőtt a 35 kilométeres gyaloglásban a spanyolok domináltak, este pedig öt versenyszámban avattak világbajnokot a Nemzeti Atlétikai Központban - ezekben a 2 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérmet szerző Jamaica örülhetett a leginkább.

A későbbi győztes jamaicai Antonio Watson (b1), a harmadik amerikai Quincy Hall (b2) és a második brit Matthew Hudson-Smith (b3) a férfi 400 méteres síkfutás döntőjében Fotó: Csudai Sándor - Origo

A budapesti vb-n egy atlétákat szállító golfkocsi összeütközött a stadion előtt, és a 200 m elődöntőjére készülő jamaicai Andrew Hudson megsérült. Az estet után a világbajnokság szervezői közleményt adtak ki az esettel kapcsolatban.

A világ legszexibb sportolónőjének tartott Alica Schmidt a budapesti atlétikai világbajnokságon versenyre hívta a Manchester City norvég sztárját, Erling Haalandot.

A Ferencváros az Európa Konferencia-liga selejtezőjének rájátszásában az első mérkőzésen helyzetetek sokaságát kidolgozva magabiztosan játszva és teljesen megérdemelten nyert 4-0-ra a litván bajnok Zalgiris Vilnius otthonában.

Felipe Massa jogi csapata értesítést küldött a Nemzetközi Automobil Szövetségnek és a Forma-1-nek arról, hogy pert fognak indítani az "összeesküvés" miatt, amely aláásta a pilóta bajnoki esélyeit a 2008-as világbajnokság alatt. Massa szeretné megkapni a világbajnoki címet, amelyet Lewis Hamilton szerzett meg.