Nem ülhet többé nők mellé egy férfi, mert korábban zaklatott egy lányt a vonaton

Vágólapra másolva!
A 34 éves Kristaps Berzinst öt évre eltiltották attól, nogy nők mellé, vagy velük szembe üljön le a tömegközlekedésben. Mint kiderült, ez megelőzési céllal történt, korábban ugyanis rátámadt egy fiatal nőre egy vonaton.
Vágólapra másolva!

Kristaps Berzins agresszív, tolakodó módon közeledett egy fiatal nőhöz miközben egy Birminghamből Manchester felé haladó vonaton utaztak. 

A nő fülében fülhallgató volt, azonban még így is hallotta, amint 

a férfi durva megjegyzéseket tesz rá, azonban egy ideig úgy tett, mintha nem hallaná. A gátlástalan férfi ezek után szexuálisan is zaklatni kezdte a nőt.

A nő csak akkor szabadult meg tőle amikor Berzins kiment a mosdóba. Ekkor értesítette a személyzetet a történtekről, akik azonnal rendőrt hívtak.

A rendőrök megkezdték a nyomozást a férfival szemben, a birminghami bíróság pedig április 4-én bűnösnek mondta ki szexuális erőszak miatt, és 

hét év börtönre ítélte, emellett öt évig távol kell tartania magát a nőktől a tömegközlekedésben. Nem ülhet le melléjük vagy velük szemben, emellett nem kommunikálhat velük és nem érintheti meg őket.

Emellett 7 évre felkerült a szexuális bűnözők listájára, és közel 150 ezer forintnyi pénzbírságot kell fizetnie.

Néhány évvel ezelőtt egy zsúfolt vonaton, a többi utas szeme láttára erőszakoltak meg egy nőt Pennsylvaniában, egy budapesti buszon fényes nappal támadt egy nőre egy migráns férfi. Néhány hónappal ezelőtt a berlini metrón is megerőszakoltak egy nőt. Egy londoni vonaton viszont egy nő akarta szexre kényszeríteni férfi utastársait.