Vágólapra másolva!
Újraindította a nyomozást az FTC Labdarúgó Zrt. házipénztárából eltűnt 25 millió forint ügyében a IX. kerületi Ügyészség. Berki Krisztián lehet az, aki ennyivel megkárosította a klubot.

A 2011 óta tartó nyomozást többször lezárták és újraindították, de a Blikk birtokába jutott dokumentum szerint az Ügyészség ismét elrendelte a nyomozás folytatását. Ezt Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója meg is erősítette a napilapnak.

"A klub is kapott értesítést az ügyészségtől. A helyzet egyértelmű, közel 25 milliót vett ki a pénztárból és nem számolt el vele. A Ferencváros ezért arra számított, akár hónapok alatt lezárul az ügy. Ehhez képest évek óta tart. Fontos, hogy akik megkárosították a klubot, legyen szó akár korábbi vezetőről is, megkapják büntetésüket" - mondta Orosz Pál.

Berkin 25 milliót keresnek Fotó: Polyak Attila - Origo

A feljelentő szerint a focicsapatot Berki Krisztián károsította meg, aki vezérigazgatóként 2008. május 31. és 2010. március 1. között összesen 24 millió 904 ezer 680 forintot vett fel az FTC-től, de arról nem tudott elszámolni. Állítólag Berki először 50 ezer, majd kétszer 168 ezer, aztán 264 ezer, 180 ezer, 3 millió, 1 891 655 és végül 19 183 025 forintot vett ki a pénztárból – a volt Fradi-vezér kézjegyére hasonlító aláírás került az előlegek átvételét igazoló dokumentumokra. Sikkasztás bűntette miatt folyik a nyomozás.

Magamtól ellopni nagy butaság lenne

Berki Krisztián korábban így nyilatkozott a bulvárlapnak: "Nagyon nehéz lenne ellopni pénzt egy zárt részvénytársaságon belül, miközben a vezetőnek, azaz nekem 250 000 forintig volt önálló aláírási jogköröm. Később én lettem ennek a zrt.-nek a tulajdonosa, magamtól ellopni pedig nagy butaság lenne."