Visszatértek az ultrák, a Loki lealázta a Bukarestet

DVSC
Gálázott a Loki az edzőmeccsen
Vágólapra másolva!
Felkészülési meccsen kiütéses győzelmet aratott a DVSC-TEVA a Dinamo Bucuresti felett.

Rangos ellenfelet, a 18-szoros román bajnok Dinamo Bucuresti együttesét fogadta a DVSC-TEVA a Nagyerdei Stadionban barátságos mérkőzésen. A meccs pikantériája az volt, hogy erre az egy alkalomra az ultrák visszatértek a lelátóra, "és ha már itt voltak, akkor mindent bele is adtak: remek hangulatot varázsoltak az arénába" - írja a DVSC.hu.

Kondás Elemér vezetőedző erős csapatot küldött a pályára, bár sérülés miatt több emberét is nélkülöznie kellett. Verpecz István kisebb térdprobléma miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére, Tisza Tibor sem teljesen egészséges, és Máté Péter, Zsidai László, valamint Lázár Pál sem épült még fel. Igor Morozovnak az észt válogatottnál van jelenése, míg Bereczki Dániel, Balogh Norbert a korosztályos nemzeti csapatoknál érdekelt, mint ahogy Sós Bence is, és bár ő már hazatért, de az NB III-as meccsen játszott.

A Debrecen közel állat ahhoz, hogy már a 3. percben betaláljon, de Sidibe lövése a kapufáról pattant vissza, Kulcsár Tamás érkezett, de már nem tudta jól eltalálni a labdát. A 7. percben azonban éppen az ő góljával szereztük meg a vezetést a csapat: a vendégek védekezése eléggé szellős volt, ezt használta ki. A 21. percben sikerült növelni az előnyt, René Mihelic volt eredményes, majd két perccel később Kulcsár ismét betalált, a gólban Bouadla is jelentő szerepet játszott, hiszen ő szerzett labdát, amit továbbított a csatárnak. Az ellenfél a 29. percben tudott először kapura lőni, akkor Novakovics védett, majd egy távoli lövésük ment a bal kapufa mellé.

Gálázott a Loki az edzőmeccsen Forrás: DVSC.hu

A második félidőben sem kellett sokat várni a gólra: Szakály Péter az 53. percben, 17 méterről, félfordulatból emelt látványosan a kapuba. Később a vendégeknek is akadtak helyzeteik, mint ahogy a Loki előtt is újabb lehetőségek adódtak, és a 67. percben Kulcsár Tamás saját maga harmadik, a Lokinak pedig az ötödik gólját szerezte. A kegyelemdöfést is ő adta meg a Dinamónak, ugyanis a 88. percben ismét betalált, kialakítva ezzel a 6-0-s végeredményt.

Edzőmeccs

DVSC-TEVA – FC Dinamo Bucuresti 6-0 (3-0)

Nagyerdei Stadion, 3112 néző. Vezette: Németh Á.

DVSC:
Novakovics – Jovanovic (Nagy Z. 56.), Brkovics, Mészáros (Ludánszki 71.), Korhut – Bódi (Wittrédi 71.), Varga J. (Berdó 71.), Bouadla (Szakály 46.), Mihelic (Ferenczi 62.) – Kulcsár, Sidibe (Szécsi M. 71.)

Dinamo Bucuresti:
T. Marc (Farmolle 46.) – Barboianu (Fai 46.), Machado (Durimel 65.), Nedelcearu, Serginho – Serban (Petre 64.), Boubacar (A. Marc 44.), Cristescu (Costache 59.) – Matei (Gavrila 46.), Alexe, Lazar (Grozav 46.)
Gól: Kulcsár (7.), Mihelic (21.), Kulcsár (23.), Szakály (53.), Kulcsár (67.), Kulcsár (88.)