Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya állítja: győzelemre játszottak a görögök ellen 0-0-ra végződött Európa-bajnoki selejtezőn, de így is elégedett a döntetlennel.

"Az első félidő rendben volt, az első tíz percet leszámítva, amikor visszafogott volt a csapat, talán a teher miatt, nyerni szerettünk volna" - kezdte az értékelést Dárdai.

"A második félidőben nem kezdtünk jól, de egy jó görög csapat ellen játszottunk, amelyben jó játékosok vannak, nagy helyzetük mégsem volt, velünk ellentétben. Egy nagy lehetőségük volt, de annál is mire odért a görög játékos, elfáradt és összetörte a labdát."

Dárddai állítja: győzelemre játszottak Fotó: Szabó Gábor - Origo

Arra az újságírói kérdésre, hogy kívülről úgy tűnt, hogy a magyar válogatott a döntetlenre játszik, Dárdai így válaszolt: "Miből gondolja ezt? Meg kell indokolni, és akkor tudok rá válaszolni. Én nem éreztem így, a győzelemre játszottunk."

Felvetették Dárdainak, hogy többek között azért is tűnt úgy, hogy a döntetlenre játszik a csapat, mert egyrészt a pontrúgások elvégzését nem siettették a magyar játékosok, másrészt visszaállt a válogatott a saját térfelére védekezni.

Oktassatok ki!

"Ma már a pontrúgásoknál mindig fúj egyet a játékos, rákoncentrál, ezt így tanítják. Hogy visszaálltunk a saját térfelünkre? Aki nem érti ennek a lényegét, az menjen el, és képezze túl magát. Nem tudom, hogyan kellene védekezni, oktassatok ki!" - reagált Dárdai.

Dárdai bízott abban, hogy Dzsudzsák villan egyet a végén Fotó: Szabó Gábor - Origo

Arra a kérdésre, hogy miért nem használta ki harmadik cserelehetőségét, így válaszolt: "Tudom, hogy mit melóznak a szélső támadók és a center, ennek ellenére a meccs végén Dzsudzsákban is benne volt egy váratlan húzás, és bíztam abban, hogy Stieber esetleg egyszer befelé húz, és elindít egy jó lövést, mint ahogy tette azt a Hamburgban a Hertha ellen. Nem fogok magyarázkodni a 0-0-ért, amelyet egy ilyen jó görög csapat ellen értünk el, egy olyan görög válogatott ellen, amely rendszeresen ott van a világeseményeken, és egyet ezek közül meg is nyert."

Szalai nagy testet cipel

Szalai Ádámot kifütyülte a közönség, amikor Dárdai lecserélte, a szövetségi kapitány azt mondta, az első félidőben elégedett volt a csatár teljesítményével. "Ő azért nagy testet mozgat meg, ráadásul két ember ugrál folyamatosan a hátán. A mozgékonyabb Nikolics állt be a helyére, megvolt az a néhány lehetősége most is, mint a korábbi meccseken is. Sajnos a nagy helyzetét nem tudta berúgni, de majd berúgja, amikor szükség lesz rá.

Nikolics nagy helyzetet hagyott ki a végén Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Dárdai kiemelte a védekezést. "Király Gabinak kellett nagy bravúrt végrehajtania? Nem. Ismét lehoztuk a meccset nullára, már csak meg kell tanulnunk belőni a helyzeteket. Értékes pontot szereztünk, a végelszámolásnál kiderül, hogy mire lehet elég. A finnek elleni meccs nagyon fontos lesz, ott sok minden el fog dőlni."