Vágólapra másolva!
Dárdai Pál nagy taktikai csatát vár a vasárnapi, görögök elleni Eb-selejtezőn, amelyet szerinte lehet, hogy egy pontrúgás dönt majd el. A kezdőcsapattal kapcsolatban vannak még kérdőjelek a kapitány fejében, és úgy érzi, nagy meglepetést nem okozhat majd az életéért harcoló ellenfél.

„Hosszú hét volt, megpróbáltuk az edzéseket és a szabadidőprogramokat úgy összetenni, hogy ne fásuljanak el a játékosok. Voltak olyan pillanatok, amikor úgy gondoltam, oda kellene csapni, de amikor jött az edzés értékes része, akkor mindig magas szinten megcsinálták a feladatokat a játékosok” – nyilatkozta Dárdai Pál szövetségi kapitány a vasárnapi Eb-selejtező előtti utolsó sajtótájékoztatón.

El akarják vinni a három pontunkat

Dárdai jó mentalitású csapatnak tartja a görögöket, akik szerinte biztos, hogy győzni jönnek, mert a rossz rajt miatt nem fér bele nekik újabb botlás.

„Azért jönnek, hogy elvigyék a három pontot, a mi három pontunkat, de nem adjuk, mert az a miénk. Új kapitánya van a görögöknek, pontosan nem tudjuk, milyen játékrendszerben játszanak majd, de ha nekik is sikerült az, ami nekünk, hogy mentálisan, fizikálisan és taktikailag tökéletesen felkészültek a meccsre, akkor előfordulhat, hogy egy pontrúgás dönt majd. Azt meg nem mondom, hogy kinek a javára” – magyarázta Dárdai, aki szerint mi csak nyerhetünk, mert ha kikapnánk, akkor sem úszna el az esély a célkitűzésként megjelölt harmadik hely elérésére.

Dárdai szerint a görögök nem okozhatnak nagy meglepetést Fotó: Szabó Gábor - Origo

Szerinte nagy taktikai csata várható, ahol a görögök várhatóan arra számítanak majd, hogy a magyar csapat kijjebb merészkedik majd, de a kapitány szavaival az derült ki, hogy nem fogunk fejetlenül rohamozni. „Nagy meglepetés nem ér majd minket, az biztos, hogy ha gólt kapunk, akkor iszonyatosan nehéz dolgunk lesz, mert a görögök nagyon tudnak védekezni és harcolni” – mondta Dárdai, aki elárulta, vannak még kérdőjelek a kezdőcsapattal kapcsolatban, ezért sasszemmel figyeli a stáb az utolsó edzésen is a játékosokat.

Maradjon tátva a görögök szája

Dzsudzsák Balázs a héten a bokájával küszködött, amely még mindig nem jött százszázalékosan rendbe, de ha azt mondja, hogy tud játszani, akkor ott lesz a pályán.

Dzsudzsák sérüléssel bajlódott a héten, de csodálkoznánk, ha nem lenne ott a kezdőben Fotó: Szabó Gábor - Origo

A kapitány nem csak a kezdőkön töri a fejét, azt is el szokta tervezni, kiket hozhat be csereként, akik aztán a meccs hajrájában döntően befolyásolhatják a történéseket, ahogy mondta, fel van készülve arra, hogy mi lesz az első tíz vagy az utolsó húsz percben.

A korábban a görög AEK Athénban is játszó, jelenleg az angol Watfordban légióskodó Tőzsér Dániel azt mondta, a játékosokban nincs félsz, mindannyian nagyon várják a vasárnap esti meccskezdést.

„Nincsenek nemzetközi szinten a világ élvonalába tartozó játékosaink, de ha mindenki odateszi magát, akkor elég nehéz rajtunk átmenni. Sok pozitívum szól mellettünk, ilyen például az, hogy minden jegy elfogyott a meccsre, és szeretném megkérni a szurkolókat, hogy olyan hangulat legyen – lehetőleg már akkor, amikor melegíteni megyünk -, hogy a görögöknek is tátva maradjon a szájuk”.

Tőzsér bízik a szurkolók hathatós támogatásában Fotó: Szabó Gábor - Origo

A mérkőzés vasárnap 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában.