Kétmilliárdból épülnek fűtött focipályák Felcsúton

Labdarúgó Akadémia
Edzést tartanak a Puskás Akadémia FC játékosai a labdarúgó akadémia edzőpályáján 2013. július 18-án. Az idén az NB I-be felkerült csapat 20
Felcsút, 2013. július 18. Edzést tartanak a Puskás Akadémia FC játékosai a labdarúgó akadémia edzőpályáján 2013. július 18-án. Az idén az NB I-be felkerült csapat 2013. július 26-án kezdi a bajnokságot a Pápa elleni mérkőzéssel. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor kormányfő kedvenc fociakadémiája újabb bő kétmilliárd forint taotámogatásra számíthat, ebből többek között fűtött pályákat építene a stadion mellé.

Az MLSZ már rábólintott a pályázatra, így az Orbán Viktor miniszterelnök által alapított Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát működtető alapítvány 1,4 milliárd forintos taotámogatást kaphat két fűtött edzőpálya építésére - írja a csütörtöki Figyelő. A Pancho Aréna mellé, 1,9 milliárdos költséggel tervezett pályákra azért van szükség, hogy az akadémia növendékeinek téli felkészülése zavartalan legyen.

A nyári edzéssel nincs gond, de a télit is meg kell oldani valahogy Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány nemcsak erre kért pénzt, hanem például az akadémia bővítésére és a stadion biztonsági rendszerének fejlesztésére, összesen 2,25 milliárdot. Az MLSZ már jóváhagyta a programot.

A pénz forrása a tao, vagyis magáncégek társasági adójának az általuk felajánlott része. Ezt a rendszert az Orbán-kormány vezette be még 2011-ben, azóta többek között jórészt ebből a forrásból épült fel Orbán Viktor felcsúti háza mellé a Puskás Akadémia 3,8 milliárdos költségű stadionja.

Arról, hogy a tao közpénznek minősül-e, itt olvashat bővebben.

A helyszín: