Vágólapra másolva!
A zalaegerszegi járásbíróság egy év próbaidőre bocsátotta B. Ádámot, a megyei harmadosztályban szereplő Baktüttös labdarúgócsapatának kapusát, aki tavaly május negyedikén tettleg bántalmazott egy játékvezetőt.

Megütötte és megrúgta a május 4-i, Becsvölgye-Baktüttös megyei harmadosztályú futballmérkőzés játékvezetőjét a vendégek kapusa, B. Adám, aki jogtalannak ítélt egy ellenük befújt tizenegyest.

A Zaol.hu beszámolója szerint a bíró a tárgyaláson elmondta, a kapus odafutott hozzá, meg akarta ütni, de elhajolt, így az ökle csak a vállát érte, ám amikor hátralépett előle, a játékos összerúgta a bokáját, amitől hanyatt esett. Végül a köréje gyűlt játékosok fogták le B. Ádámot, aki durván tovább szidalmazta őt. A bírót egy másik játékos is meglökte, egy meg leköpte, végül három vendégjátékost állított ki és a felfokozott hangulat miatt lefújta a mérkőzést.

"Nem érzem magam bűnösnek" - mondta B. Ádám, aki a tárgyaláson tett vallomásában úgy emlékezett vissza, hogy nem bántalmazta a bírót. Megnevezte viszont azt a játékostársát, aki szerinte fellökte és leköpte.

A bíró végül úgy döntött, a baktüttösi férfit egy év próbaidőre bocsátja, de az ügyészi indítvány ellenére a sportrendezvények látogatásától nem tiltotta el. Ugyanakkor a kapust az MLSZ egy évre eltiltotta a játéktól. Az ítélet nem jogerős.