Kubatov nem tárgyal olyanokkal, akik megölnék a családját

Kubatov Gábor Foglalkozás sportvezető SZEMÉLY Budapest, 2014. április 23.
Kubatov Gábor, az FTC elnöke a klub népligeti sporttelepén 2014. április 23-án. Bejelentették, hogy a LUSS Kft. lesz az FTC új stadionjának üzemeltetője, a felek tízéves megállapodá
Budapest, 2014. április 23. Kubatov Gábor, az FTC elnöke a klub népligeti sporttelepén 2014. április 23-án. Bejelentették, hogy a LUSS Kft. lesz az FTC új stadionjának üzemeltetője, a felek tízéves megállapodást kötöttek. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Kubatov Gábor, az FTC elnöke a Fradi.hu-nak adott interjújában azt mondta, hogy nem szerelik le a szkennert, és marad a mostani beléptető rendszer. Egyúttal arról is beszélt, hogy nem hajlandó tárgyalni olyan emberekkel, akik halálosan megfenyegetik.

"Marad a beléptető rendszer, és lévén októberben választottak meg újabb négy évre elnöknek, maradok én is. Kérem, fogadják el, hogy a békétlenség fenntartásában érdekeltekkel szinte lehetetlen békét kötni. Mindenki szabadon dönthet arról, hogy bejön vagy sem, kivéve azokat, akiket kitiltottunk indokoltan az elmúlt időszakban. Ha jól rémlik, mindössze tíz emberről van szó, akik kárt okoztak a klubnak, mert hosszú időn át belépő nélkül szöktek be, mert saját társaikat bántalmazták a lelátón, mert a nemzetközi szabályok ellen vétettek a meccseinken" - nyilatkozta Kubatov Gábor.

A Fradiért minden csatát megvív

Úgy véli, ahol bátran léptek fel a tulajdonosok - például Angliában és Németországban -, ott a kemény döntés ellenére telt házak előtt lépnek pályára a csapatok. "Az UEFA nem tűri meg a rendbontókat, a kirekesztőket. Lássuk be, az európai szövetségnek nincs oka megítélni másként a Fradit sem. Ha pár drukker huhog, azonnal büntet az UEFA, mint tette ezt a máltai meccsünk után" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a Fradiért minden csatát megvív, ha van esély a sikerre, és szerinte sokáig fog tartani, amíg minden tisztességes szurkoló belátja, megérti és elfogadja a törekvéseket.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

"Sok időbe beletelik majd, mire elhiszik, hogy a Ferencvárosnak nincs más választása. Az UEFA kérlelhetetlen és nem tűri el a botrányokat, a kirekesztő magatartást, nyilvánvalóan ki fog tartani az elvei mellett. Összeroppant bennünket, ha szükségét látja. Egyszer és mindenkorra vége annak, hogy bárkinek is félnie kelljen bármitől a lelátókon. És vége annak, hogy erőszakos szurkolók jogot formáljanak arra, hogy meghatározzák a klub működését" - nyilatkozta.

Befejezi a "fészbukolást"

Arról is beszélt, hogy sok mindent átértékelt, ezért úgy döntött, hogy befejezi a "fészbukolást", mivel egy ideje azt látja, hogy ennek így semmi értelme. "A hozzászólók egy része csak a konfliktust kereste, kötözködött, a felületet találta meg ahhoz, hogy sértegesse a klubot vagy engem. Tisztelet természetesen a kivételeknek" - mondta, hozzáfűzve, hogy más csatornákon természetesen megkapják az érdeklődők a kérdéseikre a választ.

"Ha kell, ezerszer elmondom: nem vagyunk a szurkolók ellenségei. Hiába állítják be ezt páran így. (...) Olyanokkal nem tárgyalhatunk, akik a stadionban szurkoló társaikat halálosan megfenyegetik, hazafelé megkergetik. Olyanokkal nem szeretnék tárgyalni, akik azt írják ki egy szurkolói oldalra, hogy haljon meg a családom" - fogalmazott, kiemelve, hogy a szkenner szerinte csak ürügy az ultrák számára.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Örül a Fradi TV-nek

Az elnök sikerként könyveli el, hogy a SportKlubon december 22-én 18 óra 40 perckor elindul a Fradi TV, mivel évekbe telt, mire visszaszerezte a csapat a marketingjogokat. "Ez a műsor nem csak a fociról fog szólni, a pólósaink, a kéziseink, a hokisaink, a birkózóink, minden szakosztályunk műsoridőhöz jut" - mondta.

A legnagyobb dobásnak azt tartja, hogy a szurkolói kártyák 43 ezer tulajdonosa a tervek szerint hamarosan kedvezmények egész sorát veheti majd igénybe, és sokan megtakaríthatják akár a bérletük, a belépőjük árát, ha csatlakoznak.

A teljes interjút itt olvashatja.