Az olasz vonal nem szült jó vért

Somalia (FTC), Nagy Olivér (Haladás), foci
Budapest, 2014. szeptember 28. A ferencvárosi Somalia (b) és a szombathelyi Nagy Olivér a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Ferencváros - Szombathelyi Haladás találkozón a Groupama Arénában 2014. szeptember 28-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Artner Tamás, a Haladás labdarúgócsapatának menesztett edzője úgy véli, hogy a gyengébb szereplés nem az ő bűne. Szerinte már nyáron látszott, hogy a meghatározó játékosok távozásával az együttes alaposan meggyengül, és a klub körül megjelenő olaszok is zavart keltettek.

"A nyár előrevetítette, hogy bajok lehetnek ősszel. Meghatározó játékosokkal nem hosszabbított szerződést a tulajdonosi kör, már tavasszal jeleztem, szóltam, ha ők elmennek, nagyon nehéz időszak elé nézünk. Mégis elment Guzmics, Bosnjak, Tóth, Simon, Nagy és Hrepka, vagyis féltucat kezdőjátékosunk. A helyükre kiszemeltek közül senkit sem tudott megfizetni a klub, vagy pedig a játékos nem akart idejönni" - nyilatkozta a Vaol.hu portálnak Artner Tamás, a Haladás kedden menesztett szakvezetője.

"A háttérben megjelent az olasz vonal, ami nem szült jó vért, annak ellenére, hogy Tommaso Rocchi hozzáállásával elégedett voltam. Az eredmények igazolták, amitől féltem. Radó és Fehér sérülés miatt hosszú időre kidőlt, Halmosi eltiltás miatt hagyott ki meccseket, meghatározó emberek hiányoztak tehát. Biztos, hogy a szakmai stáb is hibázott, bár nem sok mindenben, elsődlegesen nem miattunk tartunk itt. Jobban örültem volna, ha menesztésemről szemtől-szemben a tulajdonosok tájékoztatnak."

Idén nagyon nem megy a Haladásnak Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A szakember 2011. december 21-e óta irányította a szombathelyi csapatot, amellyel két nyolcadik, és egy hatodik helyezést ért el az NB I-ben.

A Haladás hivatalos honlapja szerette volna megszólaltatni a Haladás csapatkapitányát, de Halmosi Péter nem mert nyilatkozni. "Inkább nem mondom el a véleményemet az edzőváltásról, mert akkor engem is kirúgnak" - fogalmazott tömören a 35-szörös válogatott játékos.