Vágólapra másolva!
A kínai Csangcsun Jatai labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Huszti Szabolcs, a Hannover magyar középpályása a Bild szerint 2017-ig írt alá új klubjához.

"Kalandos néhány napon vagyunk túl, megérkeztünk Hongkongba, ahonnan nem tudtunk tovább repülni a tájfun miatt, és a vízumra is várni kellett. Ha nem is volt sima átigazolás, végül aláírtam a szerződést" - nyilatkozta Huszti Szabolcs.

"Olyan ajánlatot kaptam, amit muszáj volt elfogadni, és bár egy új világba, egy új ország bajnokságába csöppentem, a futball az futball, és azon leszek, hogy a legjobbamat nyújtsam itt is. Sokat köszönhetek a Hannovernek, ahogy ők is nekem, hiszen anno dupla áron, most pedig nagyjából tízszeres áron értékesített a klub. Ezért is mondtam: sok Huszti-transzfert kívánok még az egyesületnek. Fárasztó volt ez a hét, meg is viselt, de immár csak a csapatomra koncentrálok, az előttünk álló 15 mérkőzésre. Hamarosan a családom is utazik utánam, akik nélkül természetesen bele sem vágtam volna az egészbe."

Huszti Szabolcs Forrás: AFP/Philipp Guelland

A játékos menedzsere, Filipovics Vladan elmondta, Huszti azért szerződött Kínába, mert a hannoveri vezetőség olyan kivásárlási árat jelölt meg, amit Bundesliga-csapat aligha fizetett volna ki a játékosért.

"Több országba is ajánlottam, de amikor a Csangcsun Jataj elnöke meglátta a róla készült anyagot, eldöntötte: Huszti Szabolcs kell neki!" - tette hozzá.