Vágólapra másolva!

Elmarad az NHL-meccs az ottawai lövöldözés miatt

Az ottawai lövöldözés miatt elmarad a helyi idő szerint szerda estére kiírt Ottawa Senators-Toronto Maple Leafs kanadai rangadó az észak-amerikai profi jégkorongligban. Az NHL szerdai közleménye szerint még nem tudni, mikor pótolják a mérkőzést.

A torontói vendégcsapat Ottawa belvárosban várakozik, és nem hagyhatja el a szállodáját.

Az ottawai rendőrség szerint három helyszínen volt lövöldözés szerdán a fővárosban: a kanadai parlamentnél, a katonai emlékműnél és egy bevásárló központnál, a törvényhozás közelében. A katonai emlékműnél egy díszőrséget álló katonát súlyosan megsebesítettek, aki később belehalt sérüléseibe. Ezt követően a parlamentben, majd a bevásárló központnál dördültek el lövések. Ezek a helyszínek kevesebb mint egy mérföld (1600 méter) távolságra vannak egymástól.

A rendőrség még mindig nem tudja, hány tettes van. Egy gyanúsítottat a parlamentben agyonlőttek. Ottawa központjának nagyobb részét lezárták.

Két nappal korábban egy, az iszlámra nemrégiben áttért férfi halálra gázolt egy katonát és megsebesített egy másikat, mielőtt végeztek vele. Az eset miatt a hatóságok egy fokkal, alacsonyról közepesre emelték a terrorfenyegetettség szintjét Kanadában.